top of page

7-Eleven lukker butikker i Danmark efter seneste cyberangreb

Den globale kiosk 7-Eleven lukkede i går alle sine butikker i Danmark efter et formodet "hackerangreb" tog kædens kasseapparater og betalingssystemer ud.

"Vi formoder, at vi har været offer for et hackerangreb i dag," sagde virksomheden i en erklæring på Facebook samme aften. »Vi kan ikke bruge kasseapparaterne eller tage imod betalinger. Vi holder derfor lukket, indtil vi kender omfanget af angrebet.


7-Eleven lukkede alle 175 butikker i Danmark efter hændelsen, selvom det siden har genåbnet fem forretninger, ifølge en erklæring udsendt her til morgen.


Virksomheden blev alarmeret om angrebet, da medarbejdere begyndete at rapportere, om betalingssystemer der ikke fungerede, siger dansk chef Jesper Ostergaard til DR.


"Kasseapparaterne holdt bare op med at fungere i alle butikker, og medarbejderne begyndte at fortælle os det, det er aldrig sket før."

Detaljer om hvilken type angreb det drejer sig om og kilden til angrebet er endnu ikke kommet frem.


Hændelsen er den seneste i en række af cyberangreb, der har forstyrret detailhandlernes salgssteder. Sidste år lukkede supermarkedskæden Co-op for eksempel 500 af sine butikker i Sverige efter et ligende angreb.


I januar i år lukkede et ransomware-angreb kortbetalingssystemer ved 600 forretninger hos Spar i Storbritannien. Ransomware-gruppen Vice Society tog dengang ansvaret for Spar-angrebet.


Kevin Beaumont, leder af SOC hos Arcadia og tidligere trusselsforsker hos Microsoft, observerede på Twitter, at nogle af disse hændelser fulgte forsyningskædeangreb på detailhandlernes administrerede serviceudbydere (MSP'er).


Angrebet på Co-op i Sverige blev for eksempel sporet til en MSP, der brugte software fra Kaseya, en amerikanske leverandør, der blev hacket i juli sidste år.

Comentarios


bottom of page