top of page

Databrud: Styrelsen for International Rekruttering og Integration

Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) har for nyligt afskediget en nu tidligere medarbejder og politianmeldt vedkommende for at have uberettiget tilgået personoplysninger i CPR-registeret og/eller sagsbehandlingssystemet.Efter en manuel gennemgang af mere end 50.000 opslag, har SIRI vurderet, at det ikke kan udelukkes, at 3.300 personers data er blevet tilgået uberettiget i perioden fra januar 2021 til november 2022.


Som en forsigtighedsforanstaltning har SIRI sendt informationsbreve til alle potentielt berørte borgere, og hændelsen er blevet anmeldt til Datatilsynet.


Direktør for SIRI, Trine Rask Thygesen, udtaler sig om sagen og siger: "Det er en meget beklagelig sag, som jeg tager dybt alvorligt. Her er tale om en medarbejder, der groft har misbrugt sin adgang til personoplysninger, og som vi derfor har afskediget og politianmeldt. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for, at det ikke sker igen. Derfor vil vi også gennemgå vores nuværende procedurer og retningslinjer for at se på, om vi kan gøre mere for at forebygge misbrug af adgange til personoplysninger."


Sagen viser, hvor vigtigt det er at sikre, at adgangen til personoplysninger er begrænset og at alle medarbejdere, der har adgang til følsomme oplysninger, har de nødvendige forudsætninger for at håndtere dem korrekt og ansvarligt.


Du kan læse mere om sagen på: siri.dk

Comments


bottom of page