top of page

Den australske premierminister opfordrer alle til at slukke telefonen hver dag

Opdateret: 11. okt. 2023

Hans råd minder om lignende vejledning, der tidligere er udstedt af National Security Agency (NSA), der anbefaler en ugentlig genstart af smartphones for at minimere risikoen for, at enheder bliver hacket.


Australien, Premier Minister, PM, NSA, National Sikkerhed, Cyberangreb, IT-sikkehed


Den Australiens premierminister opfordrer alle til at begynde at slukke deres telefon i fem minutter dagligt i et forsøg på at bekæmpe cybersikkerhedsrisici. "Vi har alle et ansvar," sagde Anthony Albanese.


"Gør det til en vane at slukke din telefon hver aften i fem minutter. Til alle, der ser dette, gør det dagligt, gør det mens du børster tænder eller mens du udfører andre aktiviteter." Anthony Albanese, Australien Premier Minister

En cybersikkerhedsekspert fortalte The Guardian, at det at slukke enhederne tvangsmæssigt stopper apps og andre processer, der kører i baggrunden af enhederne, som muligvis overvåger deres aktivitet eller indsamler data uden brugerens viden.


Men hvad skulle det gøre godt at slukke telefonen hver dag?


Hvis du slukker din telefon hver dag, kan det give flere cybersikkerhedsfordele:


1. Reducerer angrebsoverfladen: Når din telefon er slukket, eliminerer den effektivt dens angrebsoverflade, hvilket gør den utilgængelig for potentielle hackere eller malware, der forsøger at udnytte sårbarheder i operativsystemet eller apps.


2. Afskærer fjernadgang: Ved at slukke din telefon afbryder du enhver potentiel fjernadgang, som ondsindede aktører kan have opnået gennem sårbarheder eller malware. Dette forhindrer uautoriseret adgang til din enhed og data.


3. Stopper baggrundsprocesser: Når du lukker din telefon ned, stoppes alle baggrundsprocesser og apps, som kan være potentielle kilder til dataindsamling eller uautoriseret overvågning. Dette sikrer, at ingen apps kører uden din viden og dit samtykke.


4. Reducerer Malware Persistens: Nogle sofistikerede malware kan overleve en simpel genstart, men kan miste vedholdenhed, hvis enheden regelmæssigt slukkes. Ved at slukke din telefon dagligt øger du chancerne for at slippe af med vedvarende malware.


5. Beskytter følsomme data: Hvis din telefon er slukket, er alle følsomme oplysninger eller personlige data gemt på enheden midlertidigt beskyttet mod potentielle brud eller uautoriseret adgang.


6. Undgår overophedning og batteridræning: Cybersikkerhedsrisici er ikke den eneste bekymring for mobile enheder. Sluk for din telefon med jævne mellemrum kan også hjælpe med at forhindre problemer med overophedning og reducere unødvendigt batteriforbrug.


7. Forbedrer enhedens ydeevne: Regelmæssig genstart af din telefon kan forbedre dens generelle ydeevne ved at rydde cache og frigøre systemressourcer. Dette kan hjælpe med at afbøde potentielle opbremsninger forårsaget af baggrundsprocesser.


8. Opdateringer og patches: Hvis du slukker for din telefon, kan den anvende opdateringer og sikkerhedsrettelser effektivt. Nogle opdateringer kræver en genstart for at træde i kraft, så regelmæssigt at slukke din telefon sikrer, at du holder dig opdateret med de seneste sikkerhedsrettelser.


Det er vigtigt at bemærke, at selvom det kan være en nyttig sikkerhedspraksis at slukke for din telefon hver dag, er det blot ét aspekt af at opretholde en god cybersikkerhedshygiejne. Brugere bør også være på vagt, holde deres enheder og apps opdaterede, bruge stærke og unikke adgangskoder, aktivere tofaktorautentificering og være forsigtige med at downloade apps eller klikke på mistænkelige links.

Comentários


bottom of page