top of page

Den decentraliserede kryptoplatform “Uniswap” ramt af phishing angreb

Opdateret: 11. okt. 2023

Uniswap kæmper i forvejen med at fastholde deres brugere. Det hjælper højst sandsyneligt ikke på sagen at den decentraliserede platform nu er ramt af phishing angreb.Uniswap-angrebet har ramt næsten 800 brugere, og har resulteret i tab digitale aktiver til en samlet værdi af over 12 millioner danske kroner. Uniswap [UNI] har domineret DEX-markedet (decentraliseret kryptobørs) i lang tid og etableret sin autoritet og troværdighed på markedet. På grund af sin popularitet og effektivitet har navnet Uniswap opnået tillid blandt brugerne i krypto branchen. Men bagmændene bag dette angreb har udnyttet Uniswaps brand til deres egen fordel


Hvordan foregår det?


Ifølge krypto sikkehedsfirmaet AegisWeb3 involverede angrebet en phishing-side, der narrer brugerne til at godkende tokens til kontrakten "Uniswap Protocol: Permit2", der tilsyneladende ser harmløs ud, men er det dog langt fra.


Næste skridt indebærer imidlertid en anmodning om underskrift om at overføre tokens til svindleren, hvilket resulterer i et fuldstændig tab af de godkendte aktiver.


Et kig på Uniswap protokollen


Ifølge Token Terminal's data faldt det daglige antal aktive brugere med 12,5% i løbet af den sidste måned. Nedgangen i aktiviteten påvirkede også de genererede gebyrer på netværket. Protokollen havde også svært ved at fastholde brugere.


Data fra Dune Analytics antydede, at brugerfastholdelsen på Uniswap-protokollen er faldet markant på tværs af alle chains i løbet af de sidste måneder.


Hvad med prisen på UNI?


Når det kommer til UNI-tokenet, er prisen faldet væsentligt i løbet af den sidste måned. Derudover faldt nettovæksten for UNI også. Dette indikerede, at antallet af nye adresser, der overførte UNI for første gang, var faldet. Hastigheden for UNI-tokenet blev også påvirket. Dette antydede, at frekvensen, hvormed UNI blev udvekslet mellem adresser, faldt markant.


Hvad betyder dette for UNI, som platform?


På nuværende tidspunkt er tallet 800 brugere, men antallet af ofre for dette angreb er angiveligt stigende. Det lader dog til at på trods af angrebet, så klarer Uniswap’s renommé sig helskindet igennem denne krise. Det generelle syn på Uniswap er stadigt positivt. Vi får se hvor godt Uniswap står når alt omkring dette angreb er afdækket.

Comments


bottom of page