top of page

Dommer afviser midlertidig løsladelse til Sam Bankman-Fried under retssagen

Opdateret: 11. okt. 2023

Sam Bankman-Fried, den tidligere ejer af den fejlslagne krypto-børs FTX, har fået afslag på midlertidig løsladelse under retssagen mod ham.Sam Bankman-Fried's advokater havde ellers anmodet om, at han blev løsladt i løbet af retssagen for at sikre, at han kunne gennemgå materiale og tale med sin forsvarsadvokat, men den gik altså ikke.


Dommer Lewis A. Kaplan, der er ansvarlig for retssagen, afviste anmodningen og påpegede, at Bankman-Fried allerede har haft tilstrækkelig tid til at forberede sig til retssagen. Advokat Mark Cohen, der repræsenterer Bankman-Fried, argumenterede for, at han ville have "næsten ingen tid" til at tale med den tidligere FTX-direktør før retssagen, og at nu var det rette tidspunkt at anmode om løsladelse.


Sam Bankman-Fried udgør en flugtrisiko


Dette er ikke første gang, Bankman-Frieds advokater har forsøgt at få ham løsladt før retssagen. De påpegede, at de ikke ville have mulighed for at drøfte sagen med ham efter afslutningen af en retssagsdag. De tilbød endda en streng række begrænsninger, som Bankman-Fried skulle acceptere, herunder konstant overvågning og forbud mod adgang til computere, telefoner og elektronik.


Anklagemyndigheden argumenterede imod løsladelse og påstod, at Bankman-Fried og hans advokater ikke havde bevist, at en midlertidig løsladelse var "nødvendig". Desuden mente de, at det foreslåede vagtværn ikke opfyldte de retlige krav til en midlertidig løsladelse.


Dommer Kaplan udtrykte bekymring for, om Bankman-Fried udgør en flugtrisiko, og påpegede, at han står over for en potentiel lang fængselsstraf og kun er 31 år gammel. Han spekulerede i, om Bankman-Fried ville forsøge at flygte, hvis situationen så dyster ud.


Sam Bankman-Fried, King of Crypto, FTX, Kryptobørs, Crypto exchange, Kryptovalute, Svindel, IT-kriminalitet

Baggrundsinformation: Sam Bankman-Fried er en tidligere ejer af den nu lukkede krypto-børs FTX. Han har været genstand for kontroverser og anklager om at have snydt tusindvis af mennesker for deres penge gennem sin virksomhed. Bankman-Fried er kendt for at være en prominent figur inden for kryptoverdenen, men hans aktiviteter har også medført problemer for mange virksomheder og investorer.

Comentários


bottom of page