top of page

DSB: Finansiel kriminalitet var sandsynligvis hensigten med angrebet

Lørdag morgen stoppede hackere togtrafikken på Sjælland. Carsten Dam Sønderbo-Jacobsen, sikkerhedschef i DSB, mener, at økonomisk kriminalitet formentlig var hensigten med angrebet. Der er i øjeblikket to undersøgelser i gang - en med fokus på DSB's nødprocedure og en anden, der undersøger årsagen til nedbruddet.

Angrebet fik togene til at standse helt, og DSB måtte aflyse al togtrafik. Carsten Dam Sønderbo-Jacobsen fortæller, at det stadig er begrænset, hvor meget man ved om selve angrebet, og hvem der stod bag.


"Det bliver undersøgt grundigt, men det tyder lige nu på, at der er nogle, der var i gang med at minde nogle bitcoins. Det er ret sikkert, at det var økonomisk kriminalitet, der var hensigten med angrebet," siger han.


Der er to undersøgelser i gang - den ene fokuserer på, hvordan DSB kan styrke deres nødprocedure, så de ikke havner i en lignende situation igen. Den anden skal undersøge årsagen til nedbruddet. Indtil videre er der ikke foretaget nogen anholdelser i forbindelse med angrebet.


DSB har udsendt en erklæring, hvori det hedder: "Vi kan på nuværende tidspunkt kun spekulere i, hvad der er sket, og vi henviser derfor til politiets efterforskning." Dette er en historie under udvikling og vil blive opdateret, når der kommer flere oplysninger frem.

Kommentare


bottom of page