top of page

Elselskabet Ista er blevet hacket

Virksomheden Ista, der blandt andet er kendt som en serviceudbyder af varme i Danmark, blev ifølge en talsmand for Ista angrebet af hackere. Politiet er involveret.

Den primært tyske energitjeneste Ista hævder at have været offer for et "eksternt cyberangreb". Under angrebet var hjemmesiden ikke tilgængelig. "Som en øjeblikkelig foranstaltning og for at undgå skader på vores it-infrastruktur, blev alle virksomhedens potentielt berørte it-systemer taget offline," står der på virksomhedens hjemmeside.


”Det betyder, at du midlertidigt kun kan bruge visse funktioner og tjenester i begrænset omfang eller slet ikke. Vi beklager oprigtigt den ulejlighed, dette kan forårsage dig, og fortsætter med at bede om din tålmodighed, mens vi forsøger at løse problemet." Kunderne bedes om tålmodighed og forståelse. Indtil videre er det uklart, "hvilke sektorer der er blevet angrebet, eller tilgået".


Ista informerede den statslige databeskyttelsesmyndighed og rapporterede det til politiet.


Virksomheden, der er repræsenteret i 22 lande og har hovedsæde i Essen, har blandt andet specialiseret sig i varmeregninger. Senest beskæftigede Ista omkring 6.000 mennesker og de omsatte for 933 millioner euro i 2020.

bottom of page