top of page

Er Bitcoin som investering stadig attraktiv?

Ifølge S&P Global er der argumenter, der tyder på, at kryptoaktiver kan være efterspurgt i perioder med høje renter og høj inflation som et potentielt værdilager. S&P understreger dog, at cryptocurrencies track record er for kort til at understøtte denne påstand. Agenturet anerkender tiltrækningen af ​​kryptovalutaer som aktiver, der beskytter mod inflation, især på nye markeder, der håndterer høje inflationsrater.




S&P Global udtaler, at nogle tilhængere mener, at kryptoaktiver kan tjene som en sikring mod inflation. Bitcoin, det største digitale aktiv målt i markedsværdi, betragtes af disse fortalere som et lager af værdi svarende til guld på grund af dets programmerede kode, der reducerer tempoet i udbudsudvidelsen hvert fjerde år. Denne funktion, kendt som mining reward-halvering, står i kontrast til den kontinuerlige stigning i fiat-pengemængden på verdensplan, som fortalere hævder fører til inflation. Derudover ses det bredere kryptomarked, herunder decentraliseret finansiering (DeFi), som et alternativ til det centraliserede fiat-banksystem.


På trods af disse argumenter påpeger S&P Global, at de historiske data ikke understøtter en stærk sammenhæng mellem kryptomarkedet og inflationsforventningerne. Agenturets resultater indikerer en korrelation på kun 0,10 mellem de daglige afkast af S&P BDMI (agenturets kryptoindeks) og amerikanske to-årige og 10-årige break-even inflationsforventninger. Tilsvarende viser korrelationen mellem de rullende tre-måneders afkast for S&P BDMI og 10-årige breakeven inflationsforventninger ikke noget afgørende mønster, ifølge agenturet.


I enklere vendinger er der meget lidt, der tyder på en signifikant sammenhæng mellem kryptomarkedet og inflationsforventninger. For at validere fortællingen om kryptovalutaer som en inflationsafdækning kan det være nødvendigt med en stærk korrelation på mindst 0,75.


S&P Global fremhæver også, at Bitcoins markedsværdi oplevede et markant fald på over 70 % sidste år, på trods af den gennemsnitlige inflationsrate i USA, der måler 8 % baseret på forbrugerprisindekset, ifølge Statista.


Paul Tudor Jones bekymret for Bitcoin


Den agtende hedgefond investor Paul Tudor Jones udtrykte bekymring over den faldende attraktivitet af bitcoin (BTC) på grund af det ugunstige reguleringsmiljø i USA og hans forventning om lavere inflation i fremtiden.


Under et interview på CNBC's Squawk Box erkendte Jones de udfordringer, bitcoin står over for, og udtalte, at hele reguleringsapparatet i USA arbejder imod det. Tidligere roste Jones bitcoin som en sikring mod inflation, men han mener nu, at inflationen vil fortsætte med at falde, hvilket bidrager til et mindre optimistisk udsigter for kryptovalutaen.


Det regulatoriske landskab for kryptoindustrien i USA er skiftet i retning af en mere stringent holdning efter begivenhederne i 2022, der kulminerede med det dramatiske sammenbrud af FTX i november. Dette skift er eksemplificeret af Securities and Exchange Commissions (SEC) trussel om retslige skridt mod den offentligt handlede kryptovalutabørs Coinbase (COIN).


Tudor Jones' bemærkninger indikerer en afkølende stemning over for bitcoin sammenlignet med hans tidligere udtalelse i 2020, da han udtrykte åbenhed over for at allokere op til 5% af sine aktiver til BTC som et svar på den monetære forringelse af Federal Reserve (Fed).



Comentários


bottom of page