top of page

Er Firewallens dage talte?

Fornyligt deltog Jay Chaudhry i et interview. Han er grundlægger og administrerende direktør for IT-sikkerhedsfirmaet Zscaler, her kortlagde han sin vision om en fremtidig verden, der vil være "næsten" fri for firewalls.


Zscaler, Firewall, Databrud, Cyberangreb, IT-sikkerhed

Chaudhry hævdede, at firewalls, som længe har været en allestedsnærværende cybersikkerhedsteknologi, er blevet irrelevante i en tidsalder med cloud computing og distribueret arbejde. Zscaler sigter mod at fortrænge traditionelle netværkssikkerhedsværktøjer som firewalls og VPN'er med sine produkter for at muliggøre nul-tillidssikkerhed.


Chaudhry sammenlignede den fremtidige skæbne for firewalls med den for mainframe-computere og sagde, at selvom nogle firewalls stadig er i brug, vil de blive tilfældige, fordi de er designet til en anden verden. Som administrerende direktør for Zscaler er Chaudhrys perspektiv påvirket af virksomhedens fokus på at erstatte traditionelle netværkssikkerhedsteknologier. Zscalers succes er tydelig i dens store kundebase, som omfatter over 40 procent af Fortune 500-organisationer. På trods af de nuværende økonomiske udfordringer overgik virksomheden forventningerne med en omsætningsvækst på 46 procent år-til-år, og nåede 418,8 millioner dollars i det seneste kvartal.


Chaudhry mener, at flere virksomheder, herunder mindre, som Zscaler planlægger at målrette mod gennem kanalpartnere, snart vil indse begrænsningerne ved traditionelle netværkssikkerhedsværktøjer som firewalls. Han forestiller sig en fremtid, hvor firewalls vil være "næsten" ikke-eksisterende, selvom han forventer, at denne overgang vil tage år frem for årtier.


“Tell me a single breach where they didn’t have a firewall or VPN solution in place, traditional network security isn’t helping” Jay Chaudhry, Grundlægger og CEO, Zscaler

Chaudhry understregede udbredelsen af ​​ældre sikkerhedsteknologi og den betydelige mængde cybersikkerhedsudgifter, der allokeres til firewalls, på trods af hyppigheden af ​​brud. Han udfordrede effektiviteten af ​​traditionel netværkssikkerhed og bad om et enkelt brud, hvor en firewall eller VPN-løsning ikke var på plads, hvilket antydede, at sådanne foranstaltninger er utilstrækkelige.


Zscalers kanalpartnere anerkender sikkerhedsfordelene ved at adoptere Zscalers værktøjer til at opnå en nul-tillidsarkitektur. Imidlertid har mange organisationer betydelige investeringer i ældre teknologier som firewalls, og overgangen væk fra dem vil kræve tid og omfattende fortalervirksomhed.


Kurt Wagner, direktør for cybersikkerhedstjenester hos BlackLake Security, en Zscaler-partner, anerkendte behovet for et skift i tankegangen og fremhævede vigtigheden af ​​at forstå både nyere og ældre teknologier for at lette succesfulde implementeringer. Han bemærkede, at mange Fortune 500-kunder er afhængige af firewalls og har store netværksteams, hvilket gør det afgørende at have partnere med omfattende viden om hele miljøet og virksomheden.


Chaudhry er overbevist om, at nul tillid-arkitektur vil råde på grund af dens overlegne sikkerhedsfordele i nutidens distribuerede miljøer. Han hævder, at firewall-arkitekturen, designet til at beskytte servere, er dårligt egnet til at beskytte brugere.

Comments


bottom of page