top of page

ERC-6551: Hvad er den nye Etheruem standard?

I de seneste måneder har en række Web3-initiativer taget ERC-6551-standarden til sig, også kendt som token-bundne konti.


ERC-6551, ERC-20, Ethereum, Blockchain, Crypto, Kryptovaluta, Wallet, NFT, Web3, Token, Coin, Crypto wallet

Denne innovative standard låser op for et væld af muligheder på tværs af domæner som NFT'er, gaming, DAO'er og metaverse. Krypto-fællesskabet har forskellige meninger om tegnebøger, med en konsensus om, at de nuværende spørgsmål om forældremyndighed, komplekse frøsætninger og overordnet brugeroplevelse er væsentlige barrierer for nytilkomne, der kommer ind i Web3-riget.


Mens nogle virksomheder stræber efter at forenkle processen med at linke en tegnebog og erhverve en non-fungible token (NFT), er visse udviklere fokuseret på at opdatere den underliggende infrastruktur til dette formål. Specifikt forbedrer de Ethereum blockchain, som allerede er vært for mange NFT'er.


Baggrunden for ERC-6551


ERC-6551, et Ethereum Improvement Proposal (EIP), introduceret i februar af et samarbejde mellem udviklere og enkeltpersoner fra Web3 venturestudiet Future Primitive og NFT-skaberplatformen Manifold, introducerer et fascinerende koncept: NFT'er kan fungere som selvstændige tegnebøger. ERC-6551 åbner døren til en sammenhængende ramme til sikring af digitale aktiver inden for selve det aktiv, de repræsenterer, fra modtagelse af token airdrops til indkøb af afledte samleobjekter.


Forestil dig for eksempel en profilbillede (PFP) NFT-samling, der implementerer ERC-6551 token-standarden. Hvis samlingen har sin unikke oprindelige kryptovaluta, kan NFT huse disse tokens. Derudover kan den også indeholde afledte NFT'er, såsom digitale wearables, hvilket har ført til, at ERC-6551 er blevet omtalt som "rygsæk"- pungen (the backpack wallet).


Selvom forslaget endnu ikke er formaliseret til en symbolsk standard, vinder det allerede indpas blandt protokoller og projekter i økosystemet.


"Lens", en decentral social medieplatform, afslørede for nylig en opdatering, der gør det muligt for ERC-6551-aktiverede tokens at holde deres egne profiler på webstedet. Tilsvarende integrerede Web3-studiet Stapleverse, ledet af modedesigneren Jeff Staple, i maj ERC-6551'er i sin SAPIENZ NFT-kollektion, hvilket giver indehavere mulighed for at besidde eksterne NFT'er gennem deres token-bundne konti. SeaLaunch, en gruppe anonyme blockchain-forskere, rapporterede, at der i deres data var omkring 3.775 ERC-6551-baserede konti oprettet indtil videre, med over 2.800 genereret siden starten af ​​juli.


Hvorfor skal en NFT have sin egen wallet?


Selvom samtaler om ERC-6551-tokens generelt har været positive, forbliver nogle Web3-brugere nysgerrige efter formålet med en token-bundet konto. Hvorfor skal en NFT have sin egen "rygsæk"-pung?


ERC-6551s er klar til at pleje et blomstrende økosystem af nye projekter. Denne standard har potentialet til at løse udfordringer forbundet med NFT-handel og redefinere nyttelandskabet i Web3. Sporing af stien fra EIP til ERC


I hjertet af ERC-6551 ligger et ønske om at forbedre den digitale ejerskabsramme i Web3. For Benny Giang og Jayden Windle, stiftende udviklere af Future Primitive, førte denne fremdrift dem til at lave EIP-6551. Deres mål var ikke kun at styrke deres egne projekter, men også at bidrage til det bredere rum.


Windle delte med CoinDesk, at ideen opstod, da de arbejdede på teknologistakken for on-chain avatarer, der kunne eje digitale beklædningsgenstande. Efter megen overvejelse fik de ideen om at tildele tegnebøger til NFT'er.


"Vores karakterer kunne faktisk eje deres tøj, fordi de havde en pung, og de kunne købe, sælge og bytte det tøj, fordi tøjet var nok til at bruge," forklarede Windle. "Det løste en masse virkelig interessante problemer på indekseringssiden og på den smarte kontraktside, og det var bare en rigtig fin, ren løsning på dette problem for et projekt."


Efter at have implementeret dette koncept for deres eget projekt, indså Windle og Giang dets bredere anvendelighed. De erkendte, at denne teknologi kunne gavne forskellige samlinger og ideer ud over deres egen. Denne erkendelse ansporede dem til at foreslå ERC-6551 som et Ethereum-forbedringsforslag.


Windle, Giang og samarbejdspartnere som Alanah Lam, Wilkins Chung, Paul Sullivan, Steve Jang og Raymond Huynh forfattede ERC-6551-forslaget. Standarden er Ethereum Virtual Machine (EVM)-kompatibel og fungerer på netværk som Polygon og lag 2-løsninger som Arbitrum og Optimism. Det kan også anvendes på eksisterende NFT'er bygget ved hjælp af ERC-721 token-standarden, som almindeligvis bruges til Ethereum NFT'er. De ekspanderende anvendelsestilfælde af ERC-6551


Token-bundne konti har åbnet op for en bred vifte af applikationer, som udviklere i rummet begynder at indse. Ved at bruge en "rygsæk-pung" kan brugere tilskrive digitalt ejerskab til et aktiv og antage forskellige former på tværs af Web3-spektret.


Giang fremhævede potentielle applikationer til ERC-6551 NFT'er, herunder spil, decentraliserede autonome organisationer (DAO'er), infrastrukturværktøjer og mere. I et Web3-spil kan denne standard give avatarer mulighed for at holde samleobjekter eller kryptovalutaer i spillet. En DAO kunne give yderligere NFT'er til medlemmer, der angiver deres bidrag. Decentraliserede sociale netværk kunne gøre det muligt for brugere at repræsentere deres identiteter gennem tegnebogsbundne NFT'er.


"En række etablerede projekter eksperimenterer allerede og udforsker denne standard," bemærkede Giang. "Der er stor sandsynlighed for, at mange af disse projekter vil have noget, der bruger 6551 eller token-bundne konti ved udgangen af ​​dette år eller i de næste par måneder."


ERC-6551, ERC-20, Ethereum, Blockchain, Crypto, Kryptovaluta, Wallet, NFT, Web3, Token, Coin, Crypto wallet

Digital NFT mode


En anden spændende applikation er skabelse af samarbejde inden for forskellige NFT-projekter. SeaLaunch foreslog, at inden for digital mode kunne dette involvere flere kunstnere, der bidrager med NFT'er til en enkelt beklædningsgenstand i kæden, hvilket øger kreativiteten i branchen.


"Ved at kombinere disse lag skabes et unikt digitalt modeemne, der viser gennemsigtig tilskrivning på kæden til hver involveret skaber," forklarede SeaLaunch. "Dette åbner op for mulighederne for kollaborativ digital modeskabelse, hvilket giver mulighed for forskellige kunstneriske bidrag og muliggør skabelsen af ​​virkelig enestående digitale beklædningsgenstande."


Ud over digital mode kan ERC-6551-tokens potentielt revolutionere NFT-loyalitetsprogrammer. Fonz Olvera, administrerende direktør for Web3-billetplatformen Tokenproof, bemærkede, at denne teknologi udvider tegnebogens ejerskab, hvilket gør det muligt for brands at strukturere deres Web3-engagementmodeller mere effektivt.


ERC-6551, ERC-20, Ethereum, Blockchain, Crypto, Kryptovaluta, Wallet, NFT, Web3, Token, Coin, Crypto wallet

Web3 finans


"Medlemskabet i et loyalitetsprogram kunne være forældre-tokenet, og point, frimærker eller badges kunne ejes af det forælder-token," bemærkede Olvera.


Han foreslog også, at ud over loyalitetsprogrammer kunne ERC-6551-tokens lette NFT-indsatstjenester, hvilket gør det muligt for indehavere at tjene passiv indkomst på deres tokens.


"ERC-6551 kunne tillade, at disse fungible tokens eller mønter direkte tilfalder det satsede aktiv i stedet for at tilfalde separat til den overordnede tegnebog," forklarede Olvera. Selvom ERC-6551 vinder indpas i Web3-landskabet, er den endnu ikke størknet som en officiel token-standard. I dens begyndende fase har brugere observeret visse karakteristika ved strukturen, der kan give udfordringer, efterhånden som adoptionen stiger.


Matt Stephenson, Head of Cryptoeconomics hos kryptoinvesteringsfirmaet Pantera Capital, påpegede, at den "rekursive karakter" af tokens med token-bundne konti kan medføre en vis friktion ved overførsel af aktiver.


"Hvis du har et par NFT-sko, der har et par snørebånd, som har en venskabscharme på snørebåndet, har vi en indlejret struktur, hvor skoen ejer snørebåndet, som ejer lidt charme," forklarede Stephenson. "På et tidspunkt var det faktisk sådan, at det alene var dyrere at overføre charmen."


Windle præciserede, at ERC-655 1 tegnebøger i det væsentlige er smarte kontrakt tegnebøger, som kan medføre højere gas gebyrer. Han bemærkede dog, at selv i perioder med forhøjede netafgifter forbliver gaspriserne for overførsler rimelig lave.


Tidlige diskussioner spekulerede også om potentialet for en ERC-6551 token-standard for at muliggøre salg af sjælbundne NFT'er, som typisk ikke kan overføres. Som svar på luksusmærket Louis Vuittons salg af en sjælbundet digital trunk til $39.000, foreslog Jeff Krantz, medstifter af kryptosikkerhedsplatformen Fire, at hvis NFT blev købt af en ERC-6551-pung, kunne køberen sælge hele tegnebogen. Denne tilgang, hævdede han, ville give købere mulighed for at sælge den værdifulde bagagerum, hvis de ikke ønsker at beholde den på ubestemt tid.


Windle præciserede, at NFT'er købt af en ERC-6551-pung faktisk kan overføres. Mens tokenet forbliver bundet til en specifik konto, er det ikke bundet til en enkelt ejer i strengeste forstand.ERC-6551, ERC-20, Ethereum, Blockchain, Crypto, Kryptovaluta, Wallet, NFT, Web3, Token, Coin, Crypto wallet


Fremtiden for ERC-6551


Før ERC-6551 kan gå fra at være et forslag til at blive en etableret token-standard, vil der sandsynligvis dukke nye use cases op, når projekter eksperimenterer med token-bundne konti.


Det reelle potentiale ved token-bundne konti er endnu ikke fuldt ud realiseret. Efterhånden som økosystemet udvikler sig, forventes deres anvendelse at udvide sig til forskellige anvendelsessager og industrier, hvilket skaber nye veje til værdiskabelse, ejerskab og interaktion.


Men i sin kerne er det grundlæggende formål med en token-bundet konto at etablere digitalt ejerskab. Ifølge Stephenson ligger den spændende fortælling bag ERC-6551-ejerskab i forestillingen om, at et digitalt aktiv kan besidde sine egne on-chain-aktiver. Selvom der kan være én bruger bag den token-bundne konto, som ejer både tegnebogen og dens aktiver, føles det mere naturligt at behandle NFT'er, som om de virkelig ejer noget, end at betragte dem som ejet af den samme person.


Afslutningsvis former ERC-6551 landskabet i Web3 ved at introducere konceptet med token-bundne konti, hvor NFT'er selv kan fungere som tegnebøger. Denne standard rummer potentialet til at revolutionere digitalt ejerskab og tilbyder løsninger på aktuelle udfordringer inden for NFT-handel og nytte på tværs af Web3-økosystemet. Efterhånden som adoption vokser, og projekter eksperimenterer med token-bundne konti, vil deres fulde række af applikationer og fordele komme frem, hvilket yderligere definerer ERC-6551's rolle i den udviklende verden af ​​decentraliserede teknologier.

Comments


bottom of page