top of page

Facebook træner sin AI med dine data - sådan kan du "forsøge" at stoppe det

Facebook træner sin AI med dine data- og måske nytter det slet ikke noget at fravælge det

Sådan anmoder du om, at dine personlige oplysninger ikke bliver brugt til at træne Metas AI-model. "Anmodning" er nøgleordet her.


Facebook, Meta, AI, Kunstig Intelligens, Machine Learning, Privatliv, GDPR, EU lovgiving, Data, Persondata, Følsomme data

Mens Meta, firmaet bag Facebook, fortsætter med at udvikle sine generative kunstig intelligensværktøjer, kan du nu anmode om fjernelse af nogle af de personlige data, firmaet bruger til at træne sin AI-model. Der er dog en masse forbehold.


Tidligere i år annoncerede administrerende direktør Mark Zuckerberg planer om at integrere en række AI-funktioner i Metas platforme som Facebook, Instagram og WhatsApp. På trods af populariteten af generativ AI i Silicon Valley er der stadig uklare juridiske spørgsmål for teknologien, og mange mennesker er bekymrede for dens hurtige udvikling.


Vil du stoppe Meta fra at bruge alle dine oplysninger til at forbedre sin AI?


Firmaet har tilføjet en ny formular til et af dets hjælpecentre med titlen:Med denne formular kan du anmode om, at Meta giver dig adgang til de tredjepartsdata, den bruger til AI-udvikling, og at de personlige oplysninger bliver slettet.


Nøgleordet her er "anmodning". Der er ingen garanti fra firmaet om, at det vil slette dem, eller at det vil give dig de oplysninger, du beder om, selvom det er dine egne.


Det er vigtigt at påpege, at denne formular ikke vedrører de store mængder personlige oplysninger, Meta allerede har indsamlet fra dig på sine platforme; den gælder kun eksterne data, firmaet måske bringer ind for at styrke sin generative AI. Disse eksterne data kan omfatte ting, der findes andre steder på internettet samt data købt fra tredjepartsdatamæglere.


Du behøver ikke være logget ind på en Facebook-konto for at sende anmodningen om at fravælge. Alt, hvad Facebook kræver, er dit bopælsland, fulde navn og e-mailadresse. Det er indtil videre uklart, om der sker noget overhovedet, når du udfylder denne formular.


En blogpost fra firmaet Meta omkring Facebook's brug af personlige oplysninger til at træne sin AI går lidt mere i detaljer om dets forskellige tilgange til indsamling af persondata, men specifikationerne er altså meget få:


"I den europæiske region og Storbritannien er vi afhængige af legitime interesser som grundlag for at indsamle og behandle eventuelle personoplysninger inkluderet i disse offentligt tilgængelige og licenserede kilder for at træne vores generative AI-modeller. For andre jurisdiktioner, hvor det er relevant, er vi afhængige af et tilstrækkeligt retsgrundlag for at indsamle og behandle disse data" Meta/Facebook

Denne fravalgsformular kommer kun få måneder efter, at europæiske tilsynsmyndigheder pålagde Meta en bøde på næsten 100 milliarder kroner for misbrug af data, der stammer fra Storbritannien - så det lader til at Meta ikke har noget imod at betale rigtig mange penge for din data.

Comentarios


bottom of page