top of page

Folketinget's hjemmeside ft.dk sat ud af spil

Opdatering Kl. 8:45 - Hjemmesiden er oppe igen, der har stadig ikke været nogen udmelding og årsagen til nedbruddet.


Den danske offentlighed er i øjeblikket rystet over nyheden om, at Folketingets officielle hjemmeside www.ft.dk er nede, og det er uklart, om dette skyldes et hackerangreb eller andre tekniske problemer. Folketingets hjemmeside er en central del af den danske demokratiske proces, da den indeholder vigtige oplysninger om parlamentets arbejde, lovgivning og beslutninger.


ft.dk er nede

Brugere af Folketingets hjemmeside bemærkede tidlig morgen den 13. marts 2023, at de ikke kunne få adgang til siden, og flere spekulerede i, om dette skyldtes et hackerangreb.


Hackerangreb på offentlige institutioner er ikke en ny trussel, og mange nationer har oplevet dem i forskellige former. Angreb på politiske institutioner kan være særligt skadelige, da de kan føre til en forvridning af offentlig information og en underminering af tilliden til det politiske system.


Det er ikke første gang folketingets hjemmeside er nede

Det er endnu ikke klart, om Folketingets hjemmeside blev angrebet af hackere eller oplevede tekniske problemer, men det er ikke første gang Folketingets hjemmeside har oplevet tekniske problemer. I 2011 var hjemmesiden nede i flere dage på grund af tekniske problemer, og i 2015 blev hjemmesiden hacket. Begge episoder viste betydningen af, at Folketinget og andre offentlige institutioner tager cybersikkerhed alvorligt og implementerer stærke sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte deres digitale infrastruktur.


I 2011 var Folketingets hjemmeside nede i flere dage, og det blev senere oplyst, at dette skyldtes tekniske problemer med en server. I løbet af nedbruddet kunne brugerne ikke få adgang til hjemmesiden eller dens indhold, hvilket medførte en betydelig ulempe for offentligheden og parlamentets arbejde.


I 2015 blev Folketingets hjemmeside hacket af en gruppe, der kaldte sig selv "Russiske hackere". Angrebet førte til en midlertidig nedlukning af hjemmesiden og offentliggørelsen af flere dokumenter og personlige oplysninger om danske politikere. Efterforskning af angrebet afslørede, at angriberne havde brugt en kombination af phishing-e-mails og svagheder i hjemmesidens software for at opnå adgang.


Begge episoder viste, at offentlige institutioner som Folketinget er sårbare over for cyberangreb og tekniske problemer. Derfor er det vigtigt, at disse institutioner træffer de nødvendige forholdsregler for at beskytte deres digitale infrastruktur mod fremtidige trusler.


Dette omfatter implementering af stærke sikkerhedsforanstaltninger, uddannelse af medarbejdere i cybersikkerhed og regelmæssig overvågning af hjemmesidens ydeevne og sikkerhed.


Samtidig bør borgerne huske, at der altid er en risiko for tekniske problemer eller hackerangreb, og at de bør tage forholdsregler for at beskytte deres personlige data og følsomme oplysninger online.

Comments


bottom of page