top of page

Forsvarsministeriet er blevet det seneste offer for DDoS-angreb

Søndag eftermiddag blev forsvarsministeriets websteder taget offline som følge af et DDOS-angreb (denial-of-service). Dette er en type cyberangreb, der forsøger at overvælde servere med en overdreven mængde forespørgsler og trafik, så de i det væsentlige går ned. Ministeriet oplyste dette på sin Twitter-konto senere på aftenen og oplyste, at der stadig kan forekomme sporadiske nedbrud i korte perioder.

Dette seneste angreb følger efter lignende forsøg mod danske banker tidligere på måneden, som gav kunderne problemer med at få adgang til deres konti online. Det er endnu ikke klart, hvem der står bag disse angreb, men i forbindelse med hackerangrebet imod Danske Bank her en Russisk hackergruppe påtaget sig ansvaret. Indtil nu har myndighederne været ude af stand til at gribe ind eller fange de ansvarlige.


DDoS-angreb kan være meget skadelige, fordi de kan forårsage omfattende forstyrrelser ved at udnytte sårbarheder i netværkene. Det betyder, at de kan lægge hele systemer ned med et enkelt angreb, hvilket gør dem vanskelige at inddæmme eller afbøde. Desuden er angrebne ofte rettet mod kritisk infrastruktur som f.eks. offentlige websteder, hvilket gør dem særligt farlige, da de kan afbryde vigtige tjenester som offentlig sikkerhed eller sundhedsvæsenet, der er afhængige af digitale teknologier.

Den bedste måde at beskytte sig mod disse typer angreb på er ved at have opdaterede sikkerhedsforanstaltninger på plads og regelmæssigt overvåge sine netværk for mistænkelig aktivitet. Derudover er det vigtigt at have sikre sikkerhedskopier, så hvis dit system bliver kompromitteret, kan du hurtigt genoprette det uden alt for store forstyrrelser eller tab af data.

bottom of page