top of page

Fortsat stigning i onlinehandler

Det bliver mere og mere aktuelt for virksomheder at springe med på bølgen, når det gælder e-handel viser nye tal. Den globale epidemi har medført store stigninger i handler på internettet, og det er noget specielt små og mellemstore virksomheder har kunne mærke.

Den store stigning er rigtig gode nyheder for både forbrugere og ikke mindst minde virksomheder, hvor indtjeningen med stor sandsynlighed har været dalende grundet Corona. Det giver pludselig flere muligheder for en komplet løsning til forbrugeren når flere og flere firmaer kommer med deres udspil til onlinehandel.


Hvis man ser på tallene fra Danmarks statistik viser de at firmaer der benytter E-handel har et grundlag for lang større indtjening end firmaer de ingen nethandel har, og det har stor betydning for firmaernes konkurrencekraft.


Forbrugerne er blevet mere interesseret i at se på mulighederne online, og det betyder langt større trafik end tidligere. De mange arbejdsdage hjemme, har betydet langt flere timer online for forbrugerne, og det har givet selv de små virksomheder muligheden for at prøve forskellige forretningsmetoder, om det så betyder oprettelse af en hjemmeside eller større projekter som global online handel.


Erhvervsstyrelsens initiativ med programmet SMV:Digital som blev lanceret i 2018, og som har til formål at fremme digitaliseringen og e-handel for små og større virksomheder har også været med at fremme virksomhedernes store spring på online platformen. Derfor er det også på tegnebrættet af initiativet skal forlænges i yderligere 5 år, som igen gerne skulle den digitale detailhandel.


Det er dog ikke kun antallet af handler der er steget, men også en øget omsætning af det samlede varekøb. Det betyder at danskerne er blevet bedre til at undersøge markedet for de produkter de ønsker at købe, og at de er blevet bedre til at købe varen online. Det kan naturligvis til dels skyldes den globale krise der uden tvivl har været med til at fremme danskernes og resten af verdens handelsmønster når det kommer til internet handel, men det spås at denne tendens vil fortsætte fremadrettet.


Fremtiden er digital, og hvordan forbrugerne vælger at købe deres varer bliver mere og mere baseret på internettet.


Hvordan handler du i dag dine varer. skriv gerne en kommentar.

Comments


bottom of page