top of page

Fransk hospital ramt af cyberangreb

Et hospital i Versailles nær Paris måtte aflyse operationer og overføre nogle patienter efter at være blevet ramt af et cyberangreb i weekenden, oplyste det franske sundhedsministerium søndag.


Seks patienter var blevet overflyttet lørdag aften - tre fra intensivafdelingen og tre fra neonatalafdelingen - sagde ministeren, Francois Braun, da han besøgte hospitalet. Andre vil måske følge efter, tilføjede han.


Det regionale sundhedsagentur (ARS) sagde, at hospitalet havde aflyst operationer, men at det gjorde alt, hvad der var muligt, for at holde gangbesøg og konsultationer i gang.Det vides endnu ikke, hvem der står bag angrebet, eller hvad deres motiv kan være. Braun sagde, at en undersøgelse er blevet indledt.


Hændelsen kommer på et tidspunkt, hvor mange hospitaler verden over kæmper med forældede computersystemer og manglende investeringer i cybersikkerhed

I februar advarede Storbritanniens nationale center for cybersikkerhed om, at hackere kan angribe hospitaler og stjæle patientdata for at afpresse sundhedsorganisationer

Og sidste år tvang ransomware-angreb nogle amerikanske hospitaler til at afvise patienter, der søgte akut behandling.


I sådanne tilfælde har hospitalerne intet andet valg end at betale eller risikere en fuldstændig nedlukning af deres systemer.Denne hændelse er en påmindelse om, hvor sårbare hospitaler kan være over for cyberangreb. Med forældede computersystemer og manglende investeringer i cybersikkerhed er mange hospitaler et let bytte for hackere, som kan tage sigte på dem for at stjæle patientdata eller tvinge dem til at betale en løsesum.


Det er ikke første gang et hospital bliver hårdt ramt af hackere i Central Euopa

  • I december ramte et ransomware-angreb flere hospitaler over hele England, hvilket førte til aflysning af nogle operationer og tvang nogle patienter til at blive omdirigeret til andre hospitaler.


  • Og i oktober sidste år blev omkring 18 000 aftaler og operationer aflyst på Guy's and St Thomas' NHS Foundation Trust i London, efter at dets computersystemer var blevet ramt af en virus.


  • Cyberangreb på sundhedsorganisationer har været stigende i de seneste år, idet hackere forsøger at udnytte sårbarheder i deres netværk.


  • Sidste år ramte et globalt ransomware-angreb, kendt som WannaCry, hundredtusindvis af computersystemer verden over, herunder mindst 16 NHS-fonde i England.Lad os håbe, at dette seneste angreb vil tjene som et wake-up call for hospitaler over hele verden og få dem til at træffe foranstaltninger for bedre at beskytte sig mod denne type trusler.

Comentarios


bottom of page