top of page

Garmin ramt af hackerangreb

Garmin, det store multinationale amerikanske firma, er for nyligt blevet ramt af et større nedbrud i forbindelse med et hacker angreb. Hackerne kræver ifølge kilder flere millioner dollars for at genåbne systemerne igen.

Det såkaldte ”ransomware” skulle være årsagen til at Garmin´s IT systemer er nede. Ransomware er et stykke ondsindet software, der låser brugeren ude af enten computeren eller hele systemet, og der bliver ikke låst op før den eller de uheldige partnere har betalt en løsesum, deraf navnet ”ransomware” Det skulle have været en specifik type kaldet WastedLocker der skulle være blevet brugt til at omgå de forskellige sikkerheds-systemer, men der har ikke været en direkte udtagelse fra Garmin´s side der har bekræftet dette.


Det har betydet at brugere af Garmin´s produkter ikke har kunne opdatere, eller dele, deres data med andre, hvilke er hele formålet med Garmins produkt og det har påvirket både private og erhvervsfolk i større eller mindre omfang. Systemerne skulle dog igen være helt oppe og køre, og der skulle ifølge Garmin ikke være yderlige udfordringer på nuværende tidspunkt.


Svindlerne er ikke blevet identificerende, men den russiske hacker-gruppe Evil Corps har påtaget sig ansvaret for angrebet. Det er dog ikke blevet bekræftet at det er dem der står bag, og Garmin har heller ikke kommenteret på dette.Evil Corps er en gruppe af online svindlere der på forskellig vis forsøger at hacke sig ind i virksomheder, låse deres adgang til IT systemerne for derefter at kræve store summer for at åbne for dem igen.


Hvorvidt Garmin har betalt løsesummen eller ej vides ikke, men det kunne godt tyde på at der har været nogle finansielle transaktioner imellem Garmin og de russiske hackere, idet systemerne kom ret hurtigt op og køre igen, dette er dog på ingen måde blevet bevist. Hvis det dog har været tilfældet kan det også have konsekvenser da U.S Trasure Department har forbudt alle personer at foretage nogen form for økonomisk transaktioner med netop Evil Corp.


Garmin har gået meget stille med dørene, men firmaet er blevet endnu et tal i statistikken over de mange andre firmaer der har været ramt af hackere, der via svindel, snyd og fup har tilraget sig adskillige milliarder af dollars.


Kampen mod de mange online svindlere er hård, men heldigvis er der også mange firmaer der gør hvad de kan for at stoppe den stadigvæk stigende svindel på nettet. Måske vi en dag kan tænde computeren uden at være nervøse for vores personlige oplysninger bliver stjålet af andre, eller måske er der bare den verden vi lever i idag.

Comments


bottom of page