top of page

Google opgraderer Androids malwareforsvar

Google styrker Androids malwareforsvar for at bekæmpe nye tricks, herunder AI.


Google, Android, Malware, Apps, Google Play Protect, AI, Android apps


Androids Play Protect-funktion bliver opgraderet til at understøtte realtidskanning på kodeplan. Google opgraderer Androids Play Protect-malwarebeskyttelsessystem for at hjælpe med at opdage skadelige apps, der ændrer deres identificerbare træk for at undgå opdagelse, meddeler selskabet.


"Denne forbedring vil hjælpe med bedre at beskytte brugere mod skadelige polymorfe apps, der udnytter forskellige metoder, såsom AI, til at blive ændret for at undgå opdagelse" - Google

Opdateringen følger efter en stigning i såkaldt "polymorf malware", som er sværere for Googles eksisterende systemer at opdage. Så nu vil Play Protect ud over at tjekke nyligt installeret apps mod eksisterende scanning intelligens og bruge teknikker som on-device machine learning også anbefale en realtidsapp-scanning, når der installeres apps, der ikke er blevet scannet før.


Google Play Protect scanner apps før download


Efter en evaluering på kodeplan vil Google underrette brugeren om, hvorvidt en app ser sikker ud, eller om den potentielt kan være skadelig. Google Play Protect er tilgængelig på enhver Android-enhed, der er udstyret med Google Play Services (omfattende de fleste, men ikke alle, af de 3 milliarder plus Android-enheder, der er aktive globalt) og scanner i øjeblikket 125 milliarder apps dagligt ifølge Google for at forhindre spredning af malware og anden uønsket software.


Den scanner apps, før du downloader dem, og foretager daglige scanninger for potentielt skadelige applikationer on-device for at forsøge at opdage ondsindet software, uanset om den er downloadet fra Google Play eller andre steder. På trods af beskyttelsen fortsætter forskere med at slå alarm over opdagelser af Android-malware.


Der er på det seneste blevet rapporteret om flere hacking-kampagner i de seneste måneder, der ofte distribuerer malware, der udgiver sig for at være legitime apps som YouTube eller Chrome - software, som brugere sandsynligvis er mere villige til at give omfattende systemtilladelser til. Google påpeger i sit blogindlæg, at links til skadelige app-downloads ofte deles via "forbigående kilder" som beskedapps.


Den nye scanningsfunktion er allerede begyndt at rulle ud i "udvalgte lande, med start i Indien," bemærker Googles indlæg, og den vil være tilgængelig i alle regioner i de kommende måneder.

Comentarios


bottom of page