top of page

Google Pixel lancerer ny avanceret smartphone teknologi

Google har afsløret en innovativ smartphone-teknologi med potentiale til at give deres Google Pixel-smartphones en konkurrencefordel i forhold til iPhones og Samsung Galaxy-enheder.


Google Pixel, iPhone, Samsung, Android, Smartphone, Kamera teknologi

Frontvendt kamera


Gennembruddet, der er skitseret i en nylig patentansøgning, introducerer et frontvendt kamera under skærmen, en udvikling, der kunne eliminere behovet for et hak eller Apples "Dynamic Island", som de kalder det. Denne fremgang lover en uafbrudt, fordybende fuldskærmsoplevelse, der optimerer skærmens tilgængelige plads.


Implementering af et sådant design giver formidable udfordringer, da skærmen samtidig skal fungere som et display og et lysgennemtrængeligt 'vindue' til det frontvendte kamera skjult under det. Desuden skal denne dobbelte funktionalitet opnås uden at gå på kompromis med kvaliteten af ​​hverken skærmen eller kameraet. Mens underskærmskameraer allerede er til stede i smartphones som Samsung Galaxy Z Fold-serien, er Googles tilgang karakteristisk i sit mål om at forbedre kamerakvaliteten gennem strategisk brug af lysblokerende komponenter og forvrængninger.


To specialiserede dele af skærmen


Googles metode involverer to specialiserede dele af skærmen, der manipulerer eller forvrænger lyset på forskellige måder, når det krydser skærmen. Dette kunne indebære inkorporering af et lag af lys-obstruerende materiale, der introducerer forskellige former eller mønstre mellem skærmen og et par kamerasensorer - en placeret under hver specialiseret region. Disse sensorer kan også afvige i type, såsom den ene er en farvesensor og den anden optager monokrome billeder. Hvert lysblokerende mønster svarer til dets respektive sensor for at optimere specifikke kvaliteter som skarphed, mens det andet mønster udmærker sig ved forskellige egenskaber som farvenøjagtighed. Derudover kan hvert skærmsegment integrere alternative pixel-arrangementer, hvilket påvirker lysets vej gennem skærmen på forskellige måder.


Efterfølgende slås dataene fra hver sensor sammen for at generere et endeligt højkaliberbillede ved hjælp af digital billedbehandling og maskinlæring. Denne strategi afbøder den negative virkning af at tage billeder gennem en skærm.


Selvom Google ikke er den første til at foreslå et sådant visningskoncept, har tidligere bestræbelser vaklet med at levere tilfredsstillende kvalitet. Mange premium-håndsæt fortsætter med at anvende 'hak' skærmteknologi i stedet for at udsætte brugere for underordnede selfies eller synligt ringere visningsområder.


Ganske vist, i betragtning af dets status som en patentansøgning, er der ingen sikkerhed for, at Google vil introducere denne kamerainnovation i den umiddelbare fremtid. Efterspørgslen efter sådan teknologi er imidlertid åbenbar, og hvis Googles løsning leverer top-tier resultater, kan det vise sig som en overbevisende grund til at overveje fremtidige Pixel-enheder frem for iPhones eller Galaxy-smartphones.


Mens vi afventer Googles banebrydende kamerateknologi, byder den forestående Pixel 8-serie på en blandet pose nyheder, ifølge en nylig rapport fra WinFuture. For dem, der forventer betydelig lagerkapacitet til deres billeder og videoer, kan skuffelse være i horisonten.


Ifølge rapporten følger Google 128GB og 256GB varianter for standard Pixel 8, med Pixel 8 Pro også tilgængelig i en 512GB mulighed. Dette indebærer, at ingen nye Pixel 8 / Pixel 8 Pro-modeller med højere kapacitet vil blive afsløret ved lanceringen, i modsætning til det eksisterende Pixel 7 / Pixel 7 Pro-udvalg.Comments


bottom of page