top of page

Google Play implementerer ny politik, der tillader NFT'er i apps og spil

Google Play har foretaget en væsentlig politikændring, der tillader udviklere at integrere digitale aktiver, herunder non-fungible tokens (NFT'er), i deres apps og spil, der er tilgængelige på platformen.


Google Play, NFT, Non Fungible Token, Digital Asset, Apps, Spil, Blockchain, Kryptovaluta

Google giver nu brugere mulighed for at købe, sælge eller tjene tokeniserede aktiver i apps, så længe udviklere opretholder gennemsigtighed og overholder specifikke retningslinjer. Udviklere skal tydeligt angive i Play Console, at deres apps indeholder blockchain-baserede elementer.


Joseph Mills, Google Plays Group Product Manager, understregede i et blogindlæg delt med CoinDesk, at denne politikændring gør det muligt for partnere at revolutionere "traditionelle spil med brugerejet indhold" og øge brugerloyaliteten ved at tilbyde unikke NFT-belønninger.


Google samarbejdede med Reddit, en platform, der har oplevet enorm succes med sine Avatar NFT'er, i udviklingen af ​​den nye politik. Matt Williamson, Reddits senioringeniørchef, udtalte i indlægget, at de opdaterede retningslinjer sigter mod at skabe et retfærdigt miljø, der fremmer brugertillid og ansvarlig brug af blockchain-teknologi.


Mills understregede vigtigheden af ​​brugertillid og advarede om, at udviklere ikke må promovere eller glamorisere potentiel indtjening fra spil eller handelsaktiviteter. Dette krav stemmer overens med Google Plays eksisterende politikker for hasardspil, spil og konkurrencer med rigtige penge. Derfor kan apps, der ikke opfylder berettigelseskravene til hasardspilrelateret indhold, ikke promovere køb af genstande i spillet, såsom "loot boxes", der giver en chance for at vinde NFT'er.


Et paradigme skift


Tidligere blev Googles politik vedrørende blockchain-baserede apps set som en "sort boks", hvor spil som "Bitcoin Blast" blev fjernet fra Play Store i 2021 uden en klar forklaring. I 2018 forbød butikken kryptomining-apps, og denne regel forbliver uændret under de nye retningslinjer.


Google har for nylig vist et skift i sin holdning til Web3, som det fremgår af dets beslutning om at tillade inklusion af ArDrive Mobile, en app til decentral datalagring, i butikken i 2022. Derudover Axie Infinity: Origins, en populær blockchain-baseret spil, var opført på udvalgte Google Play-markeder. I april 2023 afslørede Google Cloud også et initiativ, der skal hjælpe Web3-udviklere med at fremskynde deres opstartsprojekter.


En talsmand fra Google Play fortæller at brugere kan forvente at se indledende test af disse nye oplevelser i sensommeren, da virksomheden samarbejder med en indledende gruppe af udviklere. Den fulde udrulning af den nye politik er planlagt til senere i år.

Comments


bottom of page