top of page

Google Search annoncer brugt til phishing angreb

En alarmerende tendens er opstået inden for online-svindel, da data fra on-chain analyseplatforme afslører en stigning i ondsindede phishing-websteder, der udnytter populariteten af ​​Google-søgemaskinen. Disse svigagtige websteder har fået brugerne til at lide svimlende tab, der overstiger hele $4 millioner.


Google, ads, phishing, cryptp, malware, cybercrime

Ifølge en detaljeret rapport fra Scam Sniffer har gerningsmændene bag disse fiduser tyet til at betale for Google-annoncer for at sikre topplaceringer i søgeresultater for specifikke søgeord. Disse nøje udvalgte søgeord lokker intetanende brugere til at indtaste deres pung-loginoplysninger på disse vildledende websteder.


Hvad der gør tingene værre, er, at disse websteder ser ud til at være næsten perfekte kopier af velkendte decentraliserede finansieringsplatforme (DeFi) såsom Zapper, Lido, Orbiter Finance, Radiant, Stargate og DefiLlama. Scam Sniffer påpeger, at svindlerne har udviklet forskellige strategier til at overliste Googles annoncegennemgangsproces, herunder parameterskelning og teknikker til forebyggelse af fejlfinding. Efter at have gransket annoncernes metadata mistænker Scam Sniffer-eksperter, at forbryderne muligvis opererer fra enten Canada eller Ukraine.


Størstedelen af ​​den svigagtige aktivitet fandt sted inden for de seneste 30 dage, hvilket har påvirket over 3.000 ofre, der blev ofre for denne ordning. Analyse af on-chain data tyder på, at de stjålne midler efterfølgende blev ført ind i flere udvekslings- og blandingsplatforme, inklusive SimpleSwap, Binance, KuCoin og Tornado Cash, med det formål at sløre pengesporet.


Scam Sniffer fremhæver, at svindlerne oprindeligt kan have investeret omkring $15.000 i Google-annoncer. I betragtning af det astronomiske træk på 4 millioner dollars, gav deres første investeringer et forbløffende afkast på over 10.000 %. Det er værd at bemærke, at i overensstemmelse med Googles retningslinjer varierer den gennemsnitlige pris pr. klik for de søgeord, der bruges i disse svindelnumre, fra $1 til $2. Scam Sniffer ekstrapolerer fra den anslåede konverteringsrate på 40 % blandt de cirka 7.500 brugere, der interagerede med de ondsindede annoncer.


Rapporten siger: "Disse ondsindede annoncer bedrager med succes Googles annoncegennemgangsproces gennem tekniske midler og forklædninger, hvilket resulterer i, at de bliver synlige for brugerne og forårsager betydelig skade." Det råder desuden brugere til at udvise forsigtighed, mens de bruger søgemaskiner og aktivt blokere indhold i annonceringssektionen for at minimere risikoen for at blive ofre for sådanne svindelnumre.


I lyset af denne foruroligende udvikling anbefaler Scam Sniffer, at Google inkorporerer en phishing-webstedsdetektionsmotor baseret på Web3-teknologi på sin platform. En sådan integration ville muliggøre regelmæssig overvågning af destinationssider forbundet med annoncer, og derved modarbejde svindlernes taktik til at skelne parameter. Ved proaktivt at vedtage disse foranstaltninger kan Google spille en afgørende rolle i at beskytte sine brugere og bremse spredningen af ​​svigagtige aktiviteter på sin søgemaskine.

Comentários


bottom of page