top of page

Hackerangreb af danske virksomheder steg dramatisk i 2022

Antallet af hackerangreb rapporteret af danske virksomheder er steget dramatisk i 2022 i forhold til 2021. Ifølge en aktindsigt, som SMV Danmark, der repræsenterer 18.000 små og mellemstore virksomheder - har fået fra Rigspolitiet, blev der i 2022 rapporteret 2075 hackerangreb, hvilket er en stigning på 64% i forhold til de 1265 angreb, der blev rapporteret i 2021.

Denne kraftige stigning er endnu en påmindelse om behovet for, at virksomhederne beskytter sig mod cyberangreb, som kan have ødelæggende finansielle, driftsmæssige og omdømmemæssige konsekvenser. Virksomhederne bør overveje at investere i cybersikkerhedsløsninger som f.eks. multifaktor-autentifikation og krypteringssoftware for at beskytte deres data og netværk. Desuden bør de holde sig ajour med branchens bedste praksis for sikkerhedsprotokoller og regelmæssigt overvåge deres systemer for potentielle trusler eller brud.

Ifølge en analyse foretaget af Erhvervsstyrelsen har kun 56% af de små og mellemstore virksomheder (SMV'er) et sikkerhedsniveau, der svarer til deres digitaliseringsniveau. Dette er en bekymrende statistik, der understreger behovet for, at virksomhederne investerer i passende cybersikkerhedsforanstaltninger.

Desværre mangler mange SMV'er ressourcer eller ekspertise til at beskytte deres data og netværk ordentligt mod cyberangreb. Derfor er de langt mere sårbare end større virksomheder med dedikerede it-afdelinger og større finansielle ressourcer - og dermed er de udsat for betydelige tab som følge af databrud og andre ondsindede aktiviteter.

FN's seneste måling af it-sikkerheden i 182 lande kunn afsløre at Danmark ligger på en skuffende 32. plads. Det placerer Danmark bag lande som Kasakhstan, Vietnam og Mauritius - som alle har langt færre ressourcer og færre muligheder, når det gælder cybersikkerhed.

Comments


bottom of page