top of page

Hackere udnytter Call of Duty-spillere med selvspredende malware

Opdateret: 11. okt. 2023

Der er opstået tilfælde, der beskriver, hvordan hackere anvender en selvspredende malware til at målrette mod spillere i en ældre version af Call of Duty.


 Valve, Steam, Activision, CoD, Call of Duty 2, Hack, Cyberangreb, Worm, Malware, Gamer, IT-sikkerhed

Dybdegående vurderinger af den ondsindede software giver indsigt i dens udbredelsesmetoder.


Den 26. juni slog en deltager på et Steam-forum alarm blandt Call of Duty: Modern Warfare 2-spillere og advarede om hackere, der var i gang med angreb gennem manipulerede lobbyer. Brugeren foreslog at bruge antivirusløsninger for at imødegå denne trussel. Efterfølgende undersøgelse afslørede, at den pågældende malware var blevet katalogiseret i online-viruslageret, VirusTotal.Valve, Steam, Activision, CoD, Call of Duty 2, Hack, Cyberangreb, Worm, Malware, Gamer, IT-sikkerhed


Et andet forummedlem hævdede, at de havde undersøgt malwaren og identificeret den som en orm på grund af forskellige tekstsekvenser i dens kode. En fortrolig informant inden for spilindustrien bekræftede denne observation og bekræftede tilstedeværelsen af ​​disse tekststrenge og understøttede dermed ormeklassifikationen.


Som svar på henvendelser rettede Activision-talsmand Neil Wood opmærksomheden på et tweet fra virksomhedens officielle Call of Duty-opdateringer på Twitter-konto. Tweetet anerkendte malwaren, omend vagt.


"Multiplayer for Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009) på Steam blev bragt offline, mens vi undersøger rapporter om et problem" Tweet fra Activision

Rationalet bag hackernes spredning af denne malware er stadig uklart. Denne malware er faktisk en orm, eftersom at den automatisk spreder sig gennem online-lobbyer, der på den måde inficerer den ene spiller efter den anden, som en domino-effekt. Dette indebærer, at hackerne sandsynligvis har opdaget og udnyttet en eller flere sårbarheder i spillet, hvilket gør dem i stand til at indføre ondsindet kode på ofrenes computere.


Call of Duty: Modern Warfare 2, der blev udgivet af den enorme spil virksomhed Activision i 2009, kan stadig prale af en lille, men dedikeret online spillerbase. Ifølge et websted, der overvåger onlinespilaktivitet, deltog cirka 600 personer i spillet på tidspunktet for denne rapport.


På trods af denne udvikling valgte Valve, operatøren af ​​Steam-platformen, ikke at give kommentarer efter anmodning.


Mens der tidligere er opstået tilfælde af malwaredistribution gennem videospil, involverer disse generelt trojanske udgaver af spilinstallatører eller endda snyderi.

Comments


bottom of page