top of page

Har I implementeret Zero-Trust endnu?

I nutidens digitale tidsalder, hvor cybertrusler fortsætter med at udvikle sig, bliver sikkerhedspolitikker med nul tillid mere populære i forretningsverdenen. Men mens mange virksomheder anerkender fordelene ved zero-trust, kæmper de stadig med at implementere det på grund af ældre teknologi og dens tilhørende kompleksitet og kompatibilitetsproblemer.


Ifølge en nylig rapport fra Deloitte er ældre systemer og miljøer den største udfordring for at indføre zero-trust, hvor 44,6% af lederne er enige i denne holdning. På trods af dette skubber organisationer dog videre med deres zero-trust planer på grund af stigningen i cybertrusler (30,1%) og behovet for bedre at håndtere tredjepartsrisici (25,1%).


Zero-Trust

Andre årsager, der nævnes for at tage zero-trust til sig som organisation, omfatter håndtering af arbejdsstyrke relaterede risici såsom remote arbejde og insidertrusler (17,2%), styring af risici på grund af cloud-adoption (15,1 %) og håndtering af forhøjede cyberrisici på grund af geopolitisk konflikt (4,8%).


Men ældre it-infrastruktur er fortsat den primære hindring for en vellykket implementering af zero-trust, hvor næsten 45% af lederne er enige. Dette skyldes, at ældre systemer ofte er komplekse og måske ikke er kompatible med nyere teknologier, hvilket gør dem vanskelige at integrere i en nul-tillidsramme.


På trods af disse udfordringer prioriterer organisationer forbedringer med fokus på datasikkerhed (26,1%) og identitets- og adgangsstyring (21,5%) som en del af deres programmer med zero-trust. Dette er ikke overraskende i betragtning af vigtigheden af ​​ansvarlig håndtering af data og beskyttelse af brugeridentiteter.


Andre vigtige fokusområder for implementering af zero-trust omfatter SASE-implementering (13,9%), netværkssegmentering (13,3%) og forbedringer af slutpunktskontrol (9,3%).


Ifølge Andrew Rafla, Deloitte's Risk and Financial Advisory's Zero Trust-tilbudsleder, kan det også være en primær drivkraft, mens ældre it-infrastruktur kan være udfordrende, når man implementerer zero-trust. Rafla foreslår, at virksomheder ikke kan erstatte en mainframe fra den ene dag til den anden, men de kan hurtigt ændre, hvordan det miljø tilgås for at reducere risikoen markant. Derudover kan virksomheder reducere friktionen for slutbrugere ved at begrænse forstyrrelser i deres oprindelige oplevelser og forbedre IT-driftsindsatsen i forbindelse med vedtagelsen af ​​moderniserede kontroller.


Selvom zero-trust giver betydelige fordele ved at forbedre sikkerhedsforanstaltningerne, er ældre teknologi og tilhørende kompleksitet fortsat en væsentlig udfordring for organisationer. Men med omhyggelig planlægning og implementering kan virksomheder afbøde disse udfordringer og indføre en sikkerhedsramme uden tillid, der er kompatibel med deres eksisterende it-infrastruktur.


Så zero-trust kræver en betydelig investering i teknologi og infrastruktur, som kan være udfordrende at administrere og vedligeholde. Derudover kræver zero-trustimplementering et betydeligt kulturskifte i organisationen, hvilket kan være svært at opnå.


En anden potentiel ulempe er indvirkningen på brugeroplevelsen. Sikkerhedspolitikker med zero-trust kræver yderligere sikkerhedslag, hvilket kan føre til yderligere godkendelsestrin og langsommere adgang til applikationer og data. Dette kan forårsage frustration blandt brugere og reducere deres produktivitet, hvilket fører til potentiel modstand mod zero-trust.


En anden udfordring er, at zero-trust sikkerhed kan være dyrt at implementere og vedligeholde, især for mindre organisationer med begrænsede ressourcer. Zero-trust kræver en betydelig investering i hardware, software og træning, hvilket kan være udfordrende for organisationer med begrænsede budgetter.


Endelig kan zero-trust også øge risikoen for falske positiver, hvilket fører til blokering af lovlig trafik. Dette kan forekomme, når zero-trust politikker er alt for restriktive, hvilket fører til blokering af lovlig trafik, der ser ud til at være mistænkelig eller uautoriseret. Dette kan resultere i tab af produktivitet og en negativ indvirkning på brugeroplevelsen.


Når det så er sagt. Så er der flere grunde til, at organisationer bør implementere zero-trust sikkerhedspolitikker før snarere end senere.


For det første udvikler trusselslandskabet sig konstant, og cyberkriminelle bliver stadig mere sofistikerede i deres angreb. Traditionelle sikkerhedsforanstaltninger såsom firewalls og antivirussoftware er ikke længere tilstrækkelige til at beskytte mod disse avancerede trusler. Zero-trust giver en omfattende sikkerhedstilgang, der sikrer, at al adgang til følsomme data og applikationer er verificeret, autentificeret og autoriseret. Ved at implementere nul-tillid nu, kan organisationer bedre beskytte mod nuværende og fremtidige trusler.


For det andet, med fremkomsten af ​​fjernarbejde, er den traditionelle sikkerhedsomkreds opløst, og medarbejdere får adgang til virksomhedens ressourcer fra forskellige lokationer og enheder. Dette skaber en større angrebsflade, hvilket gør det mere udfordrende at beskytte mod trusler. Zero-trust politikker kan hjælpe med at sikre fjernadgang og sikre, at medarbejderne kun har adgang til de ressourcer, de skal bruge for at udføre deres arbejde, og intet mere.

Comments


bottom of page