top of page

Kinas transformation mod selvforsyning

I 2016 fremhævede præsident Xi Jinpings besøg på Nanchang University i Jiangxi-provinsen lys over det nationale siliciumbaserede LED Engineering Technology Research Center. Dette center havde fået opmærksomhed for dets banebrydende arbejde med højeffektive GaN-baserede blåt lys-emitterende dioder på silicium-substrater.Kina, Innovation, Teknologi, Universitet

Ved at vinde 2015 National Technology Invention Prize brød denne teknologi ikke kun de japanske og amerikanske monopoler inden for LED-belysningssystemer, men symboliserede også en ny vej for LED-teknologiudvikling i Kina. Denne artikel udforsker udviklingen af ​​de nationale Engineering Technology Research Centre (NETRC) i Kina, deres overgang fra IDAR-systemet og deres bidrag til Kinas mål om selvforsyning indenfor ny teknologi.


Udvikling af NETRC


NETRC'er er en del af Kinas gamle innovationsplatform, kendt som IDAR-systemet (introduce, digest, assimilate, re-innovate). Disse centre blev etableret i begyndelsen af ​​1990'erne for at lette assimileringen og innovationen af ​​importerede teknologier og støtte nationale virksomheder med at absorbere avanceret udenlandsk teknologi. Centrene fungerede sammen med andre organisationer, såsom National Development and Reform Commission (NDRC) ledede National Engineering Research Centres, som spillede en afgørende rolle i udviklingen af ​​Kinas forsvarsindustri gennem assimilering af udenlandske teknologier.


Resultater af NETRC'erne


En række rapporter udgivet af Ministeriet for Videnskab og Teknologi kaster lys over NETRCs aktiviteter og resultater. Disse rapporter fremhæver, at størstedelen af ​​de videnskabelige resultater i disse centre stammer fra egenudviklet forskning og udvikling (F&U). Derudover blev en betydelig del af det innovative arbejde industrialiseret eller overført fra centrenes understøttende enheder, ofte i samarbejde med erhvervspartnere. Statistikken viser en overgang i innovationen med en stigende vægt på kinesisk innovation og en reduktion i afhængigheden af ​​udenlandsk teknologi.


Reform af NETRC centrene


NETRC'erne gennemgår løbende reformer for at tilpasse sig Kinas nutidige politiske prioriteter, især med hensyn til teknologier, der er sårbare over for udenlandsk eksportkontrol. Politikker implementeret i 2016 og 2017 havde til formål at integrere NETRC'erne i nyoprettede institutioner, der fokuserer på teknologier, der er afgørende for nationale interesser, og adresserer teknologiske flaskehalse. Konverteringen af ​​nogle NETRC'er til nationale innovationscentre eksemplificerer dette skift, da disse centre har til opgave at lindre teknologiske flaskehalse og fremme innovation.


Kinas jagt på at være selvforsynende


NETRC centrene spiller en afgørende rolle i Kinas nuværende tilgang til innovation, som lægger vægt på selvforsyning. Den kinesiske regering sigter mod at optimere disse centre baseret på national strategi og behovene i innovationskædens layout. Eksisterende centre bliver fusioneret eller integreret, mens nye godkendelser er blevet stoppet. Innovations centrene forventes at vejlede arbejdet med kerneteknologier, booste kinesiske virksomheders innovative kapacitet indenfor kritiske teknologier.


Commentaires


bottom of page