top of page

Kinesisk shopping-app fjernet fra Google Play efter malware-fund

Google har fjernet den populære kinesiske indkøbs-app, Pinduoduo, fra sin Play Store efter at have opdaget malware i visse versioner af appen.I en udtalelse udsendt tirsdag oplyste Google, at versioner af appen, som ikke er tilgængelige i Play Store, er blevet konstateret at indeholde malware. Google har også aktiveret Google Play Protect, som scanner apps på Android-telefoner for skadelige aktiviteter, for de formodede ondsindede apps.


Ifølge AP afviser Pinduoduo beskyldningerne og spekulationerne om, at deres app skulle være ondsindet, og henviser til et generisk og ikke-afgørende svar fra Google.


Pinduoduo er en af Kinas mest populære e-handelsplatforme og har omkring 900 millioner brugere. Appen giver brugerne mulighed for at spare penge ved at købe produkter i større mængder sammen med deres venner.


Efter stor succes i Kina lancerede Pinduoduo's amerikansk-børsnoterede moderselskab PDD sidste år Temu, en online shopping-platform i USA. Temu fungerer som en online supermarked, der tilbyder stort set alt - fra dagligvarer og tøj til elektronik.


Appen er blevet den mest downloadede i USA på både iOS og Android og er blevet downloadet 24 millioner gange siden lanceringen i september sidste år. Desuden har den mere end 11 millioner månedlige aktive brugere, ifølge Sensor Tower.


Malware-fundet i Pinduoduo-appen understreger vigtigheden af fortsat at være opmærksom på potentielle sikkerhedstrusler i apps og online platforme. Selvom Pinduoduo benægter anklagerne, er fjernelsen fra Google Play Store et skridt i retning af at beskytte brugere mod potentielle risici, indtil situationen er fuldt ud afklaret.

Comments


bottom of page