top of page

Krypto låneplatform “Exactly Protocol“ mister 82 mio. i cyberangreb

Opdateret: 11. okt. 2023

I endnu en hændelse, der fremhæver sårbarhederne i de såkaldte “broer” der forbinder forskeligge krypto “chains”, er Exactly Protocol, et decentraliseret kreditmarked, der opererer på Optimism-netværket, blevet ofre for en “bridge exploit”, der forårsager potentielle tab på op til 82 Mio. kr.Ifølge en erklæring fra blockchain-sikkerhedsfirmaet De.Fi brugte hackeren en udnytterkontrakt på Ethereum-blockchainen til at flytte indskud til Optimism-netværket. Efterfølgende blev de stjålne midler manøvreret tilbage til Ethereum-netværket via broen. Omfanget af bruddet oversættes til anslået 7.160 ether (ETH) på afveje, svarende til cirka 82 Mio. kr. baseret på gældende markedspriser.


I kølvandet på bruddet udholdt Exactly Protocols native governance-token, EXA, et betydeligt tilbageslag og faldt med mere end 12%. I øjeblikket er EXA vurderet til $5,51 ifølge CoinMarketCap-data.


Sammenfaldende med dette cyberangreb er et udbredt fald på det bredere marked for kryptovaluta. Førende aktiver som XRP, LTC og BCH registrerede tocifrede fald, der faldt sammen med likvideringen af ​​omkring $1 milliard i positioner over en 24-timers periode.


Hændelsen understreger den stigende anvendelse af krydskædede broer som et yndet mål for cyberkriminelle, primært på grund af denne teknologis relativt begyndende karakter. Navnlig viser statistik fra Chainalysis, at brorelaterede udnyttelser førte til tab på over 2 milliarder dollars i det foregående år.


Hvad er et Bridge Exploit?


Et “bridge exploit" indenfor krypto refererer til en sårbarhed eller udnyttelse af en bro (bridge) mellem to forskellige blockchain-netværk eller økosystemer. Broen er en teknologisk mekanisme, der tillader overførsel af kryptoaktiver eller data mellem to separate blockchain-platforme, som normalt ikke er kompatible med hinanden.


En bridge exploit opstår, når en person eller en gruppe udnytter en svaghed i broens kode eller sikkerhed for at manipulere eller stjæle kryptoaktiver. Dette kan føre til uautoriseret adgang til midler eller endda nedbrud af broen, hvilket kan have alvorlige konsekvenser for brugere, der stoler på broen til sikker overførsel af deres kryptoaktiver.


Typisk involverer en sådan udnyttelse udnyttelse af sårbarheder som fejl i smarte kontrakter, dårlig kodning eller utilstrækkelig sikkerhedsvurdering. Resultatet kan være tab af midler, ødelæggelse af tillid til det pågældende broprojekt og i nogle tilfælde endda skader på hele kryptomarkedet, hvis udnyttelsen får bred indvirkning.


For at minimere risikoen for bridge exploits er det vigtigt at vælge broprojekter, der har gennemgået en grundig sikkerhedsgennemgang, og som er udviklet af et pålideligt team med erfaring indenfor blockchain-sikkerhed. Desuden bør brugere altid udvise forsigtighed og gøre deres egen forskning, før de overfører kryptoaktiver via en bro.

Comments


bottom of page