top of page

“LetMeSpy” en berygtet spion app, er blevet hacket

LetMeSpy, en telefonsporings app, der er berygtet for sine invasive egenskaber, led for nylig et stort databrud, hvilket afslørede omfanget af dets aktiviteter og de lemfældige sikkerhedsforanstaltninger, der er på plads.


LetMeSpy, Spy app, Tracking, Privatliv, Sporring, Hack, Cyberangreb, IT-sikkerhed

Man kan fristes til at kalde det skæbnens ironi, at en spion app, nu er blevet hacket, men det kan potentielt påvirke tusindevis af mennesker, og kan afsløre følsomme oplysninger, der tilhører personer fordelt over hele verden, inklusive deres beskeder, opkaldslogger og placeringer. Appen, der er udviklet af en polsk udvikler ved navn Rafal Lidwin, markedsføres som et værktøj til forældrekontrol og medarbejderovervågning, men bliver ofte misbrugt som stalkerware eller spouseware, hvilket muliggør uautoriseret overvågning af en person tæt på offeret. Bruddet, som fandt sted den 21. juni, kompromitterede enorme mængder af data, hvilket gav anledning til bekymringer om de berørte brugeres privatliv og sikkerhed.


Hvordan skete angrebet?


LetMeSpys databrud kom frem, da en hacker påtog sig ansvaret for at stjæle private oplysninger fra spywarens servere. Bruddet afslørede brugerdata, herunder e-mailadresser, telefonnumre og indholdet af meddelelser indsamlet på konti. Som et resultat fik hackeren adgang til en betydelig mængde personlige oplysninger, hvilket potentielt kompromitterede tusindvis af individers privatliv og sikkerhed.


LetMeSpys funktionalitet


LetMeSpy fungerer som en telefonovervågningsapp designet til at fungere skjult på Android-telefoner, hvilket gør det udfordrende at opdage eller fjerne, når det først er installeret. Mens det markedsføres til legitime formål, såsom forældrekontrol og medarbejderovervågning, bruges det ofte ondsindet som stalkerware eller ægtefælleware. Dem med fysisk adgang til en persons telefon, uden deres viden eller samtykke, planter ofte disse overvågningsapps. Når det er installeret, uploader LetMeSpy lydløst tekstbeskeder, opkaldslogger og præcise placeringsdata til appens servere, hvilket muliggør realtidssporing af den person, der plantede softwaren.


Sikkerheds sårbarheder og tidligere brud


Spyware-industrien, herunder LetMeSpy, har vundet berømthed for sin sårbarhed over for hacking og sin historie med datalæk. Disse apps lider ofte af rudimentære sikkerhedsforanstaltninger, hvilket har resulteret i adskillige databrud gennem årene. LetMeSpy er ingen undtagelse fra denne tendens og fremhæver yderligere risiciene for intetanende ofre, der ubevidst får deres private data udsat for potentielle hackere.


Eftervirkningerne af angrebet


Den polske sikkerhedsforskningsblog Niebezpiecznik var den første til at rapportere om bruddet. Hackeren hævdede at have beslaglagt bred adgang til spyware-producentens domæne og efterfølgende slettet LetMeSpys databaser gemt på serveren. En kopi af den hackede database dukkede dog senere op på nettet samme dag. Nonprofit-gennemsigtighedskollektivet DDoSecrets erhvervede en kopi af de hackede data og delte dem med journalister og forskere, hvilket sikrede dens ansvarlige distribution på grund af den følsomme karakter af de involverede oplysninger.


Gennemgang af de lækkede data


Der er blevet foretaget en grundig gennemgang af de lækkede data, som inkluderede ofres opkaldslogger og tekstbeskeder, der spænder tilbage til 2013. De kompromitterede enheder udgjorde i alt mindst 13.000, selvom nogle enheder delte minimale data med LetMeSpy. Appen hævder at slette data efter to måneders kontoinaktivitet, men lækagen afslørede noget andet. Databasen indeholdt også over 13.400 lokationsdatapunkter for flere tusinde ofre, hvilket indikerer, at et flertal af berørte brugere var placeret i USA, Indien og Vestafrika.


Identifikation af udvikleren


LetMeSpy har længe holdt sine udvikleres identiteter fra den virkelige verden skjult for at beskytte sig selv mod de juridiske og omdømmemæssige risici, der er forbundet med at lette storstilet hemmelig telefonovervågning, hvilket er ulovligt i mange jurisdiktioner. Den lækkede database afslørede dog, at appen er skabelsen af ​​den polske udvikler Rafal Lidwin med base i Krakow. Lidwin reagerede ikke på henvendelser, der søgte kommentarer til sagen.


Juridisk efterspil


LetMeSpy hævder at have underrettet retshåndhævelsen og den polske databeskyttelsesmyndighed, UODO, om bruddet. UODO bekræftede modtagelsen af ​​meddelelsen, men afslørede ikke yderligere detaljer. Det er dog stadig uklart, om virksomheden har evnen eller intentionen om at underrette ofrene, hvis telefoner blev kompromitteret, i betragtning af manglen på identificerbar information i de lækkede data. Sådanne underretningsbestræbelser kunne utilsigtet advare de personer, der er ansvarlige for at plante spywaren, og sætte ofrene i større risiko.


LetMeSpy-databruddet har afsløret den invasive karakter af denne telefonsporingsapplikation og afslører, hvordan den kan misbruges til at spionere på intetanende personer. Hændelsen fremhæver behovet for strengere regler og bedre sikkerhedsforanstaltninger i spywareindustrien for at beskytte brugernes privatliv. Efterhånden som teknologien udvikler sig, bliver det bydende nødvendigt at imødegå potentielle trusler mod enkeltpersoners personlige oplysninger og sørge for erstatning for ofre, der er berørt af sådanne brud. LetMeSpy-sagen fungerer som en advarselshistorie, der understreger vigtigheden af ​​at beskytte data og sikre gennemsigtig ansvarlighed for udviklere og virksomheder, der er involveret i telefonovervågningsapplikationer.

Comments


bottom of page