top of page

McDonald’s lancerer “McNuggets Land” i Sandbox metaverse

Opdateret: 12. okt. 2023

McDonald's begiver sig ud i metaverset med McNuggets Land, en ejendommelig Web3-aktivering til minde om 40-årsdagen for dets ikoniske Chicken McNuggets.


McDonalds, The Sandbox, Metaverse, Masseadoption, Crypto, Kryptovaluta, SAND, Chicken McNuggets, Pixel, Web3, Venture kapital, NFT, Blockchain

Tiltaget kommer efter, at fastfood-giganten udtrykte interesse for virtuelle verdener efter at have indgivet en patentansøgning for en "virtuel restaurant online med levering til hjemmet" i 2022.


Men med det nuværende fald i forbrugernes og venturekapitalinteressen i Web3, er tidspunktet for dette initiativ rejser spørgsmål om dets rationale og forbindelse til metaverset.

McNuggets Land, der er vært i The Sandbox, introducerer brugerne til en blokeret verden befolket af pixelerede McNugget-karakterer, herunder "Coach McNugget" og "Assistent Coach McNugget".


Spillere bliver udfordret til at finde fire McDonald's-skilte med potentielle belønninger såsom en delt præmiepulje på 100.000 SAND (ca. $44.000) og "mystery boxes".

Oplevelsen, ledet af McDonald's Hong Kong-arm, giver Hong Kong-brugere mulighed for at vinde kuponer og hovedpræmien "365-dages gratis Chicken McNuggets." Nogle aspekter af oplevelsen føles dog overdrevent markedsført, hvor pixelerede McNuggets tilsyneladende skubber salgsfraser under den gamified rejse.


McDonalds, The Sandbox, Metaverse, Masseadoption, Crypto, Kryptovaluta, SAND, Chicken McNuggets, Pixel, Web3, Venture kapital, NFT, Blockchain

Mens partnerskabet mellem McDonald's og The Sandbox har til formål at forbedre metaversets masseadoption, rejser det spørgsmål om den sande værdi af sådanne samarbejder. Sandboxen har set forskellige store mærker, herunder Adidas, Atari og Gucci, lancere oplevelser inden for sin metaverse. På trods af platformens brugervenlige appel er der dog stadig god grund til at være skeptisk, da både Sandbox og andre såkaldet metaverse platforme, kæmper med at tiltrække brugere af deres platforme.


Det er værd at fremhæve hvordan brands ofte eksperimenterer med finurlige aktiveringer i metaversen, hvilket nogle gange resulterer i blandede reaktioner fra brugerne. Når mad og drikke er involveret i disse oplevelser, opstår spørgsmålet om deres praktiske formål, når man faktisk ikke kan indtage dem i metaverset.


Andre mærker, som Starbucks, har forsøgt Web3 loyalitetsprogrammer, der forbinder deres kunders virkelige adfærd med virtuelle belønninger og digitale samleobjekter. Mens Starbucks' "Odyssey" stod over for udfordringer, virker tilgangen mere logisk, skaber et fællesskab og indsamler værdifuld feedback til fremtidige forbedringer.


I betragtning af skiftet af venturekapitalfinansiering væk fra metaverset og kompleksiteten omkring kryptovaluta-reglerne, konkluderer artiklen, at brands skal tilbyde mere overbevisende grunde til, at forbrugerne engagerer sig i deres Web3-initiativer. Blot at skabe legende, men ubetydelige aktiveringer er måske ikke tilstrækkeligt i det nuværende Web3-landskab.

Comments


bottom of page