top of page

Med “Flipper Zero” hacking enheden, kan alle blive hacker

Flipper Zero hacking-enheden har fået betydelig opmærksomhed og forventes at generere salg til en værdi af lidt over 500 millioner kroner. Med oprindelse i Rusland i 2020 flyttede virksomheden på grund af krigen og har taget afstand fra sine russiske bånd.


Flipper Zero, Hacker enhed, Rusland, Ukraine, Kickstarter, IT-Sikkerhed

Den lille Flipper Zero "dims" har høstet betydelig interesse, med over 30 millioner kroner i salg gennem Kickstarter-forudbestillinger og yderligere 150 millioner kroner i salg registreret sidste år.


Hvad er Flipper Zero så?


Så hvad tilbyder Flipper Zero helt præcist? Det er et alsidigt og bærbart værktøj, der omtales som et "gamified multi-værktøj", designet til personer, der er interesseret i "cybersikkerhed".


Det henvender sig til forskellige brugere, herunder penetrationstestere, nysgerrige entusiaster, studerende, men altså også personer og organisationer med lidt mere skumle bagtanker.


At bygge denne startup midt i en krig og med adskillige sanktioner må have givet betydelige udfordringer. Alligevel ser virksomheden ud til at have fundet måder at overvinde disse forhindringer. I et Instagram-opslag forsikrede Flipper Devices kunderne om, at igangværende begivenheder i Ukraine og Rusland ikke ville hindre produktionen, og alle ordrer ville blive opfyldt, selvom der kan være forsinkelser for visse kunder på grund af logistiske forstyrrelser i regionen.


Med hensyn til dets holdsammensætning udgav Flipper Devices en erklæring om, at det består af både ukrainere og russere. Selskabet udtrykker stejlt sin modstand mod den igangværende krig og understreger, at ingen fra deres team støtter den. For at præcisere virksomhedens identitet nævnte en talsmand, at Flipper Devices ikke er russisk, med henvisning til, at dets ukrainske administrerende direktør og over 10% af teamet er ukrainere.


Ydermere fungerer virksomheden som en distribueret enhed og er i gang med at etablere sit hovedkvarter i London. Der står udtrykkeligt, at enheder ikke sendes til Rusland, ingen ansættelse sker i Rusland, og der blev gjort en indsats for at flytte alle medarbejdere ud af Rusland.


Hvad er faldgrupperne med Flipper Zero?


Enheden giver brugerne mulighed for at manipulere forskellige aspekter af verden omkring dem, såsom trådløse enheder, eksempelvis din automatiske garagedør! RFID-kortsystemer, fjernbetjente nøgleløse systemer, nøglebrikker og adgangsbarrierer. Den kan simpelthen programmeres til at efterligne en meget lang række låsesystemer, så der skal ikke meget fantasi til at forestille sig alle de scenarier, hvor det virkelig ikke er en god ide at have denne teknologi så tilgængelig


Bemærkelsesværdigt nok er enheden effektiv selv for personer uden omfattende hackingekspertise. Flipper Zero til at åbne garager, aktivere elevatorer og manipulere andre låsesystemer, der typisk ville være uden for mine muligheder.


"The Flipper Zero, aside from having Snake built in by default and a friendly dolphin avatar, is an incredibly powerful little device. Accurately described as a multitool for geeks, it provides multiple RFID frequency ranges, Bluetooth, sub-1GHz radio, GPIO pins for debugging, USB to carry out BadUSB attacks, infrared port, and even a connector to intercept and impersonate iButton keys" James Bore, Hackernoon

På den ene side fungerer det som et spændende værktøj til eksperimentering, der fremhæver sårbarhederne i den verden, vi lever i. På den anden side opstår der bekymringer om implikationerne af at have over 300.000 hacking-enheder tilgængelige, hvilket muliggør indfangning af bilnøglesignaler og port åbnere for uautoriseret adgang til forskellige åbninger, herunder Tesla-ladeporte af uforklarlige årsager.


Man skal være tøvende med at tilslutte enhver USB-enhed til sin computer, især en, der er afsendt fra Moskva og specielt designet til hackingformål. Heldigvis ser det ud til, at det er muligt at opdatere enheden via en iOS-mobilapp, så man ikke behøver at tilslutte den fysisk. Derudover understreger virksomheden, at firmwaren er open source, hvilket giver enhver mulighed for at inspicere dens kode.Commentaires


bottom of page