top of page

Robotterne indtager dansk hospital

Det lyder som ren science-fiction når man hører at robotter kommer til at overtage specifikke opgaver på det fremtidige danske universitetshospital.

Der er dog ikke tale om menneskelignende hospitals sygeplejesker eller mekanisk drevne hjertekirurger der uden pauser klare operationer på ingen tid, så langt er vi alligevel ikke nået endnu. Der er derimod tale om transportrobotter der ved hjælp af avanceret teknologi skal hjælpe med at transporterer varer og affald.


Det er planen at de selvkørende robotter skal aflaste personalet, så de har mere tid til patienterne, og dermed giver det fordele til både medarbejdere og personale.


Det første skridt til et mere automatiseret fremtidig hospital er fundet, og det er leverandøren af de selvkørende robotter. Det er nemlig den italiensk producent af logistikrobotter Oppent vundet kontrakten, på trods af flere firmaer havde givet kvalificerede tilbud, men i sidste ende var det Oppent der var bedst i både driftsomkostningerne og pris. Det forventes at de 35 selvkørende robotter kommer til at koste en net sum af 23 millioner kroner.


De første nyeste moderne robotter kommer til at stå klar fra omkring år 2022, og de sidste skulle stå klar ved indflytningen på universitetshospitalet i Køge, som forventes at blive omkring år 2025 Opgaven for dem bliver at fragte mere end 2000 afdelingspakker rundt i døgndrift.


Man håber på at robotterne kommer til at skabe en bedre synergi på hospitalet, og at man på længere sigt kan bruge teknologien til at hjælpe til på andre områder. Hvis det viser sig at være en succes forventes det at andre hospitaler vil følge trop.


Yorumlar


bottom of page