top of page

Ruslands snedige spil i smartphone-appbutikker

I et træk, der helt sikkert vil få konsekvenser i mange år fremover, er det blevet afsløret, at russisk software har fundet vej ind i populære smartphone-apps i både Apples og Googles app-butikker. Dette russiske firma, Pushwoosh, har formået at narre både det amerikanske militær og sundhedsagenturet Center for Disease Control (CDC) til at tro, at det er amerikansk.


Men hvad betyder alt dette? Først og fremmest er det vigtigt at forstå, hvordan Pushwoosh overhovedet kunne snige sig ind i disse apps. Pushwoosh er baseret i Novosibirsk i Sibirien og beskæftiger 40 medarbejdere. Virksomheden leverer software, der gør det muligt for apps at sende push-notifikationer - noget, der er vigtigt for mange app-udviklere. Hvad mange app-udviklere imidlertid ikke vidste, var, at denne russiske virksomhed stod bag kulisserne og drev deres push-notifikationer.


Nu, hvor det amerikanske militær og CDC er blevet overrasket, er de i gang med at fjerne Pushwoosh-softwaren fra alle apps, hvor den er til stede. Dette omfatter syv forbrugervendte apps fra CDC og en app, der bruges af de amerikanske styrker. Det er stadig uklart, præcis hvor mange apps der er påvirket af denne russiske infiltration, men det er sikkert at sige, at det er et betydeligt antal.


Denne historie er stadig under udvikling, men én ting er sikkert - Ruslands snedige spil i krigen om app-butikker til smartphones vil helt sikkert få store konsekvenser for både app-udviklere og app-brugere. Sørg for at holde øje med flere opdateringer, efterhånden som denne historie udvikler sig.

Comments


bottom of page