top of page

Tech milliardær Mark Cuban mister 6.3 mio. kr. på falsk krypto wallet

Opdateret: 11. okt. 2023


Den kendte tech-mogul Mark Cuban blev for nylig offer for et krypto-svindel og mistede kryptovaluta svarende til ca. 6.3 mio. kroner.Denne uheldige hændelse tjener som en skarp påmindelse om, at enhver bruger og investor indenfor kryptoverdenen kan være modtagelig for sådanne angreb.


Fandt falsk Metamask gennem googlesøgning


Cubans digitale tegnebog blev drænet for omkring $900.000 USD værd af forskellige kryptovalutaer, inklusive stablecoins, SuperRare og Ethereum Name Service-tokens, som rapporteret af kryptonyhedsmediet DL News. Ifølge DL News fik Cuban adgang til MetaMask, en app til køb, lagring og handel med digitale tokens, for første gang i flere måneder for at tjekke sin konto på sin telefon. Det ser ud til, at han uforvarende downloadede en falsk verson af den poulære krypto wallet Metamask gennem en Google-søgning.


Trojansk bagdør


Dette scenarie er ikke ualmindeligt. MetaMask er en meget brugt krypto wallet manager, og IT-kriminelle skaber ofte falske versioner for at narre kryptoinvestorer. Kenny Estes, grundlægger og administrerende direktør for Diffuse Funds, advarer om, at nogle af disse ondsindede versioner ligner MetaMask, men har en trojansk bagdør. At downloade en sådan version kan resultere i tab af alle midler.


I kryptoverdenen er transaktioner irreversible, dvs. at der er ingen chance for at omgøre en transaktion, sådan set ligesom i den traditionelle bankverden. Hvilket understreger vigtigheden af ikke at investere flere penge, end du er villig til potentielt at tabe. Heldigvis lykkedes det Cuban at overføre sine resterende aktiver til Coinbase, før der skete yderligere skade.


For at beskytte dine digitale aktiver skal du overveje følgende forholdsregler:


1. Hardware wallet: Disse fysiske enheder (f.eks. USB-drev) gemmer den private nøgle, der er nødvendig for at få adgang til og handle med dine kryptomidler. Brug af en hardwarepung betragtes som en af de mest sikre metoder, da den private nøgle opbevares på en ekstern enhed. Det er dog afgørende at bemærke, at du ikke bør gemme din krypto direkte på enheden. At miste hardware-pungen uden en alternativ opbevaring af den private nøgle kan resultere i permanent tab af adgang til dine midler.


2. En "custodial" wallet: I denne mulighed administrerer et tredjepartsfirma din virtuelle tegnebog og har kontrol over dine private nøgler (private keys). De påtager sig ansvaret for at beskytte dine digitale aktiver og administrere den private nøgle. Selvom dette kan være dyrere end at bruge en hardwarewallet, giver det ro i sindet. I tilfælde af at du glemmer din kontoadgangskode, kan virksomheden muligvis hjælpe med at få adgang igen. Sørg for, at du vælger en custodial wallet, der er reguleret af din regering, og gennemgå virksomhedens forsikringspolice for at forstå niveauet af aktivbeskyttelse i tilfælde af et cyberangreb eller konkurs.


Hvis du skal investere i kryptovaluta, så handler det om at vlre vågen. Der er ingen der kommer og redder dig, eller kan omgøre transaktioner der først er foretaget. Disse ovenstående beskyttelsesforanstaltninger kan reducere risikoen for at blive ofre for krypto-svindel markant. Husk, i kryptoverdenen er forebyggelse ofte den bedste form for beskyttelse.

Comments


bottom of page