top of page

The Quantino EV-superbil kører på vand!

Opdateret: 6. dec. 2022

I verden af elektriske køretøjer (EV'er) er der mange forskellige muligheder at vælge imellem. Men hvis du er på udkig efter noget, der ikke kun er miljøvenligt, men også superhurtigt og stilfuldt, så skal du tjekke Quantino ud. Denne 8-volts EV-superbil kan køre fra 0 til 60 på kun 2,8 sekunder, og den kan køre op til 600 miles på en enkelt tank med saltvand!


Quantino Roadster Quant48

Hvordan fungerer Quantino så? Bilen bruger en proces, der kaldes elektrolyse, til at nedbryde saltvand til dets bestanddele brint og ilt. Disse gasser lagres derefter i tanke på bilen og bruges til at drive elmotoren. Det smukke ved dette system er, at det ikke producerer nogen emissioner, så det er igodt for miljøet, men måske ikke så meget for din pengepung, med et pricetag på ca. 1 million dollars er det stadig ikke helt det økonomiske valg at investere i en Quantino. Og da bilen kører på en vedvarende ressource, behøver du aldrig at bekymre dig om at løbe tør for brændstof!


Quantino er spækket med højteknologiske funktioner og fantastisk styling. Interiøret er rummeligt og komfortabelt med masser af plads til bagage eller indkøbsposer. Og det ydre er slankt og moderne med iøjnefaldende linjer og et sporty look, der helt sikkert vil få folk til at se sig omkring. Bilen er stadig i koncept fasen, men teknologien er nu bevist og der er ingen tvivl om at vi kommer se mere til denne type transportmiodler i de kommende år.


Bilen

Quantino er opfundet af den italienske ingeniør og opfinder Andrea Rossi. Det er en helt elektrisk bil, der kører på et 8-volts batteri. Selve batteriet drives af en brændselscelle, der bruger saltvand som elektrolyt. Denne unikke opsætning giver bilen nogle utrolige specifikationer, herunder


- 0-60 på 2,8 sekunder

- 600 miles rækkevidde på en tank med saltvand

- Hurtig opladning på kun 15 minutter


Teknologien

Nøglen til Quantino's ydeevne er dens brændselscelle, som bruger en proces kaldet elektrolyse til at generere elektricitet fra saltvand. Ved elektrolyse ledes en elektrisk strøm gennem en opløsning, der indeholder opløste salte. Dette får vandmolekylerne til at blive opdelt i deres bestanddele, brint og ilt.


Ilten udledes, og brintgassen opsamles i en tank. Når brintgassen kombineres med atmosfærisk ilt i tilstedeværelse af en katalysator, produceres der elektricitet, vanddamp og varme. Denne proces foregår kontinuerligt, så længe der er saltvand i tanken og ilt til rådighed fra luften.


De eneste biprodukter fra denne proces er vanddamp og varme, hvilket gør det til en meget ren og effektiv måde at generere elektricitet på.


Ud over at være miljøvenlig har denne opsætning også potentiale til at være meget økonomisk, da saltvand er let at fremskaffe og findes i rigelige mængder. Hvis Quantino kommer på markedet, kan det være en afgørende ændring på markedet for elbiler.


Firmaet

En elbil for millioner dollars, der kan køre på saltvand. Det er omtrent det modsatte, af at købe den forgyldte Mercedes fra Abu Dhabi med millioner dollars. Sagen er, at schweizerne normalt holder deres elbilløfter: Huskker du for eksempel Swiss venture, det solcelledrevne EV-fly Solar Impulse, der cirklede rundt om kloden? Gjorde de det. Eller den schweizisk fremstillede ZeroTracer?


Derfor var vi opmærksomme nu og da på, at der er sket fremskridt med at udvikle den originale Quant Nanoflow til Quantino, en veldesignet roadster. Det schweiziske firma bag saltbatteriteknologien er Nanoflowcell, og de viser i hvert fald modeller af deres helelektriske biler frem på deres hjemmeside og i PR-videoer, de tilføjer til Youtube.Quantino kører på en speciel slags ikke-giftig saltvandsblanding, som virksomheden kalder bi-ION elektrolyt.


Ifølge firmaets materialer er 2+2 Quantino Roadster den første fuldt elektriske bil, der kører helt uden lithium.


"I stedet er en kompakt elektrolytisk kondensator integreret i det elektriske køretøjs startsystem," oplyser virksomheden.


Under startprocessen tænder dette for det elektriske drev nanoFlowcell 48VOLT. Når det er startet, leverer nanoFlowcellen energien til fire 60 kW lavspændingselektriske motorer og forbrugerne i 48-volts køretøjsnetværk.


Den helt nye Quantino er en ny mulighed for dem, der har ventet på at købe en elbil der ikke tilsvinder miljøet. Den kan køre 600 miles på en tank, hvilket giver den mere rækkevide end de fleste el-biler på markedet! Virksomheden tilbyder dog ikke mange detaljer om, hvornår forbrugerne kan begynde at købe dette fantastiske nye produkt - måske er de ved at opbygge industripartnerskaber, som dem bag deres 2 milliarder USD værd af forudbestillinger, der står i kø med Eviation's Alice-fly? Hvem ved... Under alle omstændigheder vil vi holde ørerne spidse og følge udviklingen her på Dansk IT Sikkerhed.

Comentarios


bottom of page