top of page

Tyskland advarer om stigende udenlandsk IT-kriminalitets trussel

I en skarp advarsel har tyske myndigheder slået alarm om den voksende trussel om cyberkriminalitet, der stammer fra udenlandske aktører.


Tysklands føderale kriminalpoliti, BKA, LockBit, Black Basta, Vice Society, Denial-of-service (DDoS)-angreb, Pro-russiske, Hacktivist-gruppe, KillNet, Malware, Cyberangreb, IT-sikkerhed

Ifølge Tysklands føderale kriminalpoliti, eller BKA, steg cybertrusler fra udlandet med 8% i 2022, hvilket skabte kaos og forårsagede massive økonomiske tab i landet. Ransomware-angreb og forskellige andre cybertrusler begået af udenlandske enheder steg markant, hvilket resulterede i tab anslået i milliarder af euro.


Den nyligt offentliggjorte rapport fra BKA afslører, at Tyskland var vidne til svimlende 136.865 sager om cyberkriminalitet i 2022, hvilket bidrog til et anslået økonomisk tab på 203 milliarder euro. Mens der var et bemærkelsesværdigt fald på 6,5% i indenlandsk cyberkriminalitet sammenlignet med det foregående år, var stigningen i udenlandsk cyberkriminalitet en årsag til bekymring.


BKA tilskriver denne stigning i cyberangreb de geopolitiske konsekvenser af Ruslands invasion af Ukraine i februar 2022. Denne begivenhed fik flere cyberkriminalitetsgrupper baseret i Rusland til at engagere sig i politisk motiverede angreb mod europæiske nationer, herunder Tyskland.


I kølvandet på konflikten oplevede Tyskland en foruroligende tendens med daglige ransomware-angreb, hvor BKA identificerede 45 særskilte malware-applikationer, der blev implementeret af ti forskellige ransomware-grupper i løbet af året. Disse angreb var endda rettet mod kritisk infrastruktur i landet, og introducerede nye varianter af informationstyveri og datasletning.


De mest aktive grupper


Blandt de mest aktive ransomware-grupper var LockBit, Black Basta og Vice Society. Derudover var Tyskland også vidne til en stigning i distribuerede denial-of-service (DDoS)-angreb, primært tilskrevet den pro-russiske hacktivist-gruppe kendt som KillNet.


Mod slutningen af ​​2022 faldt hacktivist-aktiviteter markant på grund af lovhåndhævelsesreaktioner på darknet-markedspladsen Hydra Market og cirka 50 booter-websteder, som bemærket af BKA.


På trods af den voksende trussel fra udenlandske cyberkriminelle identificerede BKA adskillige udfordringer med at retsforfølge disse personer. Utilstrækkelige efterforskningsmetoder gør det vanskeligt at finde ud af, hvor disse kriminelle befinder sig og stille dem for retten. Desuden har fremmede nationers modvilje mod at samarbejde med undersøgelser gjort det muligt for nogle lande, såsom Rusland, at blive sikre havn for cyberkriminelle til at operere ustraffet.


BKA understregede, at den mest effektive strategi til bekæmpelse af cyberkriminalitet involverer afvikling af den infrastruktur, der understøtter disse kriminelle aktiviteter. De udtrykte deres forpligtelse til i stigende grad at fokusere på at afvikle kriminelle netværk i fremtiden, idet de anerkendte det som et vigtigt skridt i at tackle det voksende landskab med cybertrusler.

コメント


bottom of page