top of page

Vaccine producent under hacker angreb

Opdateret: 22. aug. 2022

Knapt har vi fået den gode nyhed at en vaccine for Corona virusen er på vej, før hackere har forsøgt at tildele sig adgang hos det britiske firma AstraZeneca.

Det er ifølge nyhedsbureauet Reuters nordkoreanske hackere der har forsøgt det digitale indbrud hos medicinalfirmaet AstraZeneca der i øjeblikket er en af frontløberne til en coronavaccine. Angrebet er dog ikke blevet officielt anerkendt af virksomheden, og det har ikke været muligt at få en udtagelse.


Det skulle ifølge kilder være sociale medier der er blevet brugt af de cyber kriminelle, til at forsøge at svindle vitale oplysninger ud af medarbejderne. Der er her tale om blandt andet LinkedIn og WhatsApp der er blevet benyttet til at kontakte de ansatte med jobtilbud der ikke eksisterer.


Det er en kendt metode at sende falske filer som indeholder malware som kan give adgang til ofrenes computer i det tilfæde af de bliver åbnet, og det er altså den metode hackerne har benyttet til at sende en inficeret mail til en bred vifte af medarbejdere.


Der er dog på nuværende tidspunkt ingen konkrete sager hvor de IT kriminelle har været succesfulde, og derved kan angrebene betegnes som afværget.

Comments


bottom of page