top of page

Visa og Mastercard distancerer sig fra Binance

Opdateret: 11. okt. 2023


I kølvandet på Binance's igangværende juridiske kampe i USA har de store betalingsaktører Visa og Mastercard valgt at nedskalere deres tilknytning til kryptobørsen.


Visa, Mastercard, Binance, Hashnote, USA, Krypto Valuta, Kryptobørs, Crypto Exchange, Blockchain, Binance card


Tiltrods for disse skridt fra Visa og Mastercard, i forbindelse med Binance's juridiske problemer, så mener eksperter ikke, at det vil påvirke Binance's markedsstatus kraftigt.


Binance, den største cryptocurrency-børs med hensyn til handelsvolumen, står i øjeblikket over for en række beskyldninger fra US Securities and Exchange Commission (SEC), herunder påstande om at drive en uregistreret virksomhed og give vildledende information om dens risici til investorer. U.S. Commodity Futures Trading Commission (CFTC) rejste også anklager mod Binance i maj og anklagede udvekslingen for "forsætlig unddragelse" af amerikanske regler. Ydermere overvejer det amerikanske justitsministerium sigtelse af bedrageri mod børsen.


"Denne udvikling er sandsynligvis ikke så betydningsfuld mht. indvirkningen på branchen, da organisationer, der trak sig væk fra Binance, allerede var temmelig forventningsafstemt i betragtning af Binance's problemer med CFTC og DOJ" - Leo Mizuhara, CEO, Hashnote

I betragtning af de betydelige juridiske udfordringer, som Binance står over for, er de handlinger, der tages af mainstream-spillere som Visa og Mastercard, ikke uventede, ifølge Dave Weisberger, CEO og medstifter af CoinRoutes. Weisberger bemærkede: "Det er ikke overraskende, at betalingsbehandlere ønsker at tage afstand fra det."


Visa har angiveligt stoppet udstedelsen af ​​nye co-brandede kort med Binance i Europa. En Mastercard-talsmand bekræftede opsigelsen af ​​deres samarbejder med Binance til CoinDesk uden at afsløre specifikke årsager bag flytningen. Talsmanden præciserede, "Vi havde fire pilotprogrammer på markedet med dem – Argentina, Brasilien, Colombia og Bahrain. Denne beslutning gælder for hvert af disse Binance-programmer. Der er ingen indvirkning på noget andet kryptokortprogram." Visa har endnu ikke givet svar på henvendelser om kommentarer.


Binance har kommunikeret viadet sociale medie X (tidligere kendt som Twitter), at Binance Card ikke længere vil være tilgængeligt for brugere i Latinamerika og Mellemøsten.


Men brancheanalytikere mener, at på trods af denne udvikling, er det usandsynligt, at Binances markedsandel vil blive væsentligt påvirket i betragtning af dens omfattende globale tilstedeværelse. Dave Weisberger bemærkede, "Det er udfordrende at måle effekten på Binance, som forbliver en dominerende børs med hensyn til likviditet. Så længe dette forbliver uændret, vil brugerne sandsynligvis fortsætte med at handle på platformen."


Afbrydelsen af ​​partnerskaber har muligvis heller ikke væsentlige konsekvenser for den bredere kryptoindustri, da det i vid udstrækning var forventet på grund af Binances igangværende problemer med CFTC og DOJ, som forklaret af Leo Mizuhara, administrerende direktør for Hashnote, en CFTC-reguleret institutionel forvaltning af digitale aktiver. platform.


Mizuhara bemærkede også, at Mastercards beslutning stemmer overens med virksomhedens voksende fokus på blockchain-sektoren. "Mastercard har udvist en stigende interesse for at engagere sig i blockchain-industrien, og afstandtagen fra Binance handler mere om institutioner, der udviser forsigtighed over for potentielle dårlige aktører," tilføjede Mizuhara.


Comments


bottom of page