top of page

5 trusler mod smart contract sikkerhed

Smart contracts, den kode på blockchain-platforme, har revolutioneret industrier ved at automatisere processer og muliggøre tillidsfrie transaktioner.


Smart Contracts, Ethereum, Blcokchain, Crypto platform, Kryptovaluta, IT-sikkerhed

Men smart contracts forviklinger gør dem også modtagelige for sårbarheder, som ondsindede aktører kan udnytte. I denne artikel vil vi dykke ned i fem udbredte sårbarheder i intelligente kontrakter, undersøge deres potentielle virkninger og give indsigt i, hvordan man identificerer og effektivt afbøder dem.


1. Reentrancy-angreb:


Reentrancy-angreb opstår, når en angriber gentagne gange kalder en sårbar smart kontraktfunktion, før den oprindelige transaktion er gennemført, hvilket potentielt kan resultere i uventet adfærd og økonomiske tab for kontrakten. For at forhindre dette skal du sikre dig, at kontraktens tilstandsændringer foretages før interaktion med eksterne kontrakter, og implementere kontroller for at forhindre flere opkald.


2. Heltalsoverløb/underløb:


Heltalsoverløb eller underløb sker, når en variabel overstiger dens maksimum- eller minimumværdi, som angribere kan udnytte til at få kontrol over kontrakten. For at mindske denne risiko skal du bruge sikre matematikbiblioteker til at håndtere aritmetiske operationer og forhindre disse sårbarheder i at opstå.


3. Adgangskontrol problemer:


Fejl i adgangskontrol kan give uautoriserede brugere mulighed for at manipulere den smarte kontrakt. For at løse dette, vedtage princippet om mindste privilegium, der begrænser adgangen til følsomme funktioner og data kun til autoriserede brugere. Implementer robuste godkendelsesmekanismer for at forhindre uautoriseret adgang.


4. Ikke-markerede eksterne opkald:


Smarte kontrakter kan interagere med eksterne kontrakter, og hvis de ikke valideres korrekt, kan disse opkald introducere sikkerhedsrisici. Implementer strenge valideringstjek og brug grænsefladekontrakter til at interagere med eksterne kontrakter, hvilket reducerer den potentielle angrebsoverflade.


5. Kodesårbarheder:


Bugs i kontraktens kode kan skabe sårbarheder. Gennemgå og test koden grundigt ved hjælp af sikkerhedsværktøjer og -teknikker. At engagere professionelle tredjepartsrevisorer kan hjælpe med at identificere potentielle sårbarheder og give anbefalinger til forbedringer.


Identifikation og afhjælpning af sårbarheder:


- Kodegennemgang og revision: Gennemgå og revider regelmæssigt den smarte kontrakts kode ved at bruge værktøjer som MythX, Securify og Truffles indbyggede sikkerhedsfunktioner.


- Penetrationstest: Simuler angreb fra den virkelige verden for at identificere sårbarheder og vurdere effektiviteten af ​​sikkerhedsforanstaltninger.


- Brug formel verifikation: Anvend formelle verifikationsmetoder til matematisk at bevise rigtigheden af ​​den smarte kontrakts kode.


- Sikker udviklingspraksis: Følg bedste praksis inden for kodning, herunder korrekt variabelvalidering, sikre kodningsmønstre og brug af gennemtestede biblioteker.


- Bug Bounty-programmer: Tilskynd fællesskabet til at deltage i at finde sårbarheder ved at tilbyde bug-bounty for opdagede problemer.


Sårbarheder i intelligente kontrakter udgør en betydelig risiko for blockchain-økosystemer og digitale aktiver. Ved at forstå disse sårbarheder, indføre sikker kodningspraksis og udnytte revisions- og testværktøjer kan udviklere minimere chancerne for udnyttelse. En proaktiv tilgang til at identificere og afbøde disse sårbarheder er afgørende for at sikre robustheden og sikkerheden af ​​smarte kontrakter i et hurtigt udviklende blockchain-landskab.

bottom of page