top of page

7 af de bedste krypteringsapps til Windows


Verden oplever i øjeblikket et forhøjet antal online trusler, så nu er det mere afgørende, end nogensinde, at beskytte din Windows-computer.


7-Zip, VeraCrypt, Age, Gpg4win, BitLocker, AxCrypt, Cryptomator, Krypteringsapp, Windows, IT-sikkerhed

Krypteringsapps er et vigtigt værktøj til at sikre dine data, hvilket gør dem utilgængelige for uautoriserede brugere uden den nødvendige nøgle eller dekrypteringsadgangskode. Med et væld af tilgængelige muligheder kan det være overvældende at vælge den rigtige krypteringsapp, hvilket ofte fører til ubeslutsomhed og passivitet. For at forenkle din søgning har vi samlet en liste over de bedste krypteringsværktøjer til Windows.


1. 7-Zip:


Kendt primært for filkomprimering, 7-Zip udmærker sig også ved datakryptering. Den anvender en robust 256-bit AES-kryptering til filkryptering. Når du krypterer filer ved hjælp af 7-Zip, skal du angive en adgangskode, før du får adgang til filnavnene i arkivet. Det er værd at bemærke, at 7-Zip er licenseret under GNU LGPL, hvilket giver dig mulighed for frit at bruge dens kodebase. Ændring af koden vil dog kræve tilskrivning og deling af koden. Den brugervenlige grænseflade giver dig mulighed for at vælge filer, komprimere dem til et arkiv og anvende kryptering med en stærk adgangskode.


2. VeraCrypt:


I modsætning til mange krypteringsværktøjer, der er afhængige af lukkede kildemodeller, skiller VeraCrypt sig ud med sin open source-krypteringsalgoritme. Det betyder, at hverken virksomheder eller regeringer kan tvinge VeraCrypt til at dekryptere dine filer. Derudover kan VeraCrypt prale af krydskompatibilitet med Windows, macOS og Linux, evnen til at kryptere hele partitioner eller lagerenheder, automatisk kryptering og realtidskryptering og en værdifuld funktion kaldet "plausible deniability", som kan bruges til at nægte enhver involvering i kryptering.


3. Age:


For dem, der er komfortable med kommandolinjen eller villige til at lære, tilbyder Age moderne filkrypteringsfunktioner. Den har en ligetil, tekstbaseret inputgrænseflade og anvender den kraftfulde XChaCha20-Poly1305 krypteringsalgoritme. Age giver også adgangskodebaseret kryptering, dekryptering og nøglestyring, hvilket gør det til et fremragende valg for kommandolinjeentusiaster.


4. Gpg4win:


Skræddersyet til Windows-brugere, Gpg4win overholder veletablerede krypteringsstandarder. Denne applikation letter sikker fil- og e-mailoverførsel gennem kryptering og digitale signaturer. Digitale signaturer sikrer integriteten af ​​dine filer og forhindrer ufuldstændige overførsler. Gpg4win er en gratis app, hvilket gør den til et tilgængeligt valg til kryptering og sikkerhedsbehov.


5. BitLocker:


Microsofts BitLocker tilbyder disk-aktiveret kryptering, så du nemt kan beskytte dine data. Det er dog værd at bemærke, at denne funktion kun er tilgængelig i Pro-, Enterprise- og Education-versioner af Windows. Brugere af disse versioner kan vælge hardwarebaseret kryptering ved hjælp af en Trusted Platform Module (TPM)-chip eller softwarebaseret kryptering med en adgangskode eller USB-flashdrev.


6. Cryptomator:


For dem, der er stærkt engageret i cloud computing, er Cryptomator et værdifuldt værktøj. I modsætning til de fleste cloud-udbydere, der kontrollerer krypteringsnøgler, sikrer Cryptomator, at kun du kan dekryptere dine data. Det er open source, hvilket giver brugerne mulighed for at inspicere koden for potentielle sårbarheder. Periodiske uafhængige sikkerhedsrevisioner styrker dens troværdighed yderligere.


7. AxCrypt:


AxCrypt er en brugervenlig krypteringsapplikation til Windows, designet til dem, der foretrækker en problemfri oplevelse. Den tilbyder robust AES-256-kryptering, nøgledelingsfunktioner, mobilkryptering til Android- og iOS-enheder og en filsletningsfunktion til sikker sletning af ukrypterede filer. Selvom AxCrypt ikke tilbyder en gratis version, kan du udforske dens en måneds prøveperiode for at vurdere dens egnethed til dine krypteringsbehov.Disse krypteringsapplikationer tilbyder forskellige niveauer af sikkerhed og funktioner, der imødekommer forskellige brugerpræferencer og behov. Ved at vælge det rigtige krypteringsværktøj kan du befæste din Windows-computer mod onlinetrusler og beskytte dine følsomme data effektivt.

bottom of page