top of page

AI genererede K-Pop bands er nu en realitet

Opdateret: 11. okt. 2023

Ved hjælp af realtids AI ansigtsskifte-teknologi og en AI-genereret stemme spilles bandmeldemmerne udover det også af 10 forskellige rigtige mennesker, herunder skuespillere, sangere og dansere, der bidrager med deres talenter til deres avatar.


AI, Kunstig Intelligens, Computer genereret underholdning, Korea, K-Pop, AI Musik band, Dep Fake, Ansigtsskifte-teknologi, Kunstig Intelligens

I musikvideoen til deres seneste single "DTDTGMGN" danser medlemmerne af den sydkoreanske gruppe Eternity i perfekt takt til en bubblegum poprytme i et neonpinkt værelse dekoreret med skoleuniformer og plakater af berømtheder. De svimlende kamerabevægelser og hurtige sceneændringer er typiske for K-pop genren, der er blevet et globalt fænomen i de seneste år.


Musikvideoen til DTDTGMGN af AI bandet Eternity


Alle ansigter og ansigtsbevægelser i ovenstående video er genereret af kunstig intelligens, ved brug af menneskelige skuespiller.


Computer-genererede stjerner


Skabt ved hjælp af AI-teknologi er Eternity en af de seneste sydkoreanske opfindelser, der udfordrer grænsen mellem ægte og virtuel underholdning. Og gruppens skaber og managementfirma, Pulse9, mener, at computer-genererede stjerner har en betydelig fordel i forhold til deres virkelige modparter.


<Selvom Pulse9 sagde, at deres AI-software kan genskabe Zae-ins stemme og generere tale uden menneskelig indblanding). "Forskellige Zae-ins eksisterer, så vores unikke fordel er, at vi kan gøre, hvad én person ikke kan."urlig" skuespiller."<


Ved hjælp af realtids ansigtsskifte-teknologi og en AI-genereret stemme spilles Zae-in af 10 forskellige mennesker, herunder skuespillere, sangere og dansere, der bidrager med deres talenter til hendes avatar efter behov. I en video, der er lagt op på Zae-ins Instagram-konto, kører hun smidigt på et longboard ved siden af Seoul's Han-flod. For videoen filmede hendes skabere stuntet med en stand-in, hvis ansigt senere blev udskiftet med Zae-ins.


Realtime ansigtsskifte og tidlige former for "deepfake" teknologi har eksisteret i næsten et årti. I den tid har virtuelle påvirkere som Lil Miquela og Sydkoreas egen Rozy fået store online følgeskaber inden for mode- og musikområdet. Men de seneste fremskridt inden for AI-genereret video og lyd gør det lettere for virksomheder som Pulse9 at skabe overbevisende virtuelle karakterer, mens fremskridt inden for generative AI-programmer som ChatGPT eliminerer behovet for, at stjerner som Zae-in overhovedet skal "spilles" af nogen.


Hvordan de blev skabt?


Holdet hos Pulse9 begyndte processen med at bringe Eternity "til live" ved at designe gruppens udseende. Parks hold genererede 101 unikke digitale ansigter, inspireret af eksisterende koreanske berømtheder udvælgelsen ned til 11 via en online afstemning.


Ved hjælp af deepfake og motion capture-teknologi producerede Pulse9 derefter bandets første musikvideo (for at ledsage den ironisk betitlede sang "I'm Real") i 2021. Reaktionen på videoen var blandet. Mange brugere på sociale medier følte, at bandmedlemmernes ansigtsudtryk så unaturlige ud og var adskilt fra deres kroppe, mens andre henviste til "the uncanny valley" effekten, hvor seerne føler ubehag ved ting, der ligner mennesker, men ikke er det.


"DTDTGMGN", der udkom sidste oktober, repræsenterede endnu et stort spring i kvalitet. "Indtil sidste år var ansigtet den eneste virtuelle del af performerne, men i dag kan vi lave hele kroppe baseret på AI-teknologi," sagde Park og tilføjede, at "No Filter" også blev komponeret ved hjælp af AI (selvom mennesker derefter redigerede sangen og skrev teksterne).


SM Entertainment, agenturet bag K-pop megastjerner som Super Junior, Girls' Generation og Exo, blandt andre, har også eksperimenteret med AI. I 2020 debuterede firmaet med Aespa, en gruppe bestående af fire menneskelige kunstnere og deres virtuelle modparter. Efter bandets lancering erklærede SM's grundlægger, Lee Soo-man, at "fremtiden for underholdning er en blanding mellem berømtheder og robotter."


Comments


bottom of page