top of page

Algoritmer trænes til at hjælpe med at genoplive koralrev

Marinebiolog Taryn Foster, der er stationeret på Abrolhos-øerne ud for kysten af ​​det vestlige Australien, beskriver regionen som et unikt undervandsparadis.


AI, Machine Learning, Innovation, Superkoraller, Algoritmer, Koralrev, Klimaforandring, Marinebiologi, Forskning, IT, Big Data, Teknologi

Fraværet af palmer og frodig vegetation kompenseres af en pulserende verden af ​​tropiske koralarter og forskelligartede fisk.


Koralrev dækker kun 0,2% af havbunden, men er hjem for over en fjerdedel af havets arter

Koraller, indviklede dyrekolonier, der primært findes i tropiske farvande, vokser i et langsomt tempo og danner robuste ydre skaller fra ekstraheret calciumcarbonat. Selvom disse rev dækker kun 0,2% af havbunden, giver de hjem for over en fjerdedel af de marine arter.


Stigende temperaturer og forsuring i havene


Desværre har stigende temperaturer og stigende forsuring i havene gjort koraller modtagelige for sygdomme og dødelighed. Foster er vidne til blegningen af ​​stressede koraller og understreger alvoren af ​​situationen. Ifølge Global Coral Reel Monitoring Network kan en temperaturstigning på 1,5°C føre til tab fra 70% til 90% af verdens rev, som muligvis vil forsvinde helt i 2070.


Cathie Page fra Australian Institute of Marine Science understreger, at klimaændringer udgør den største trussel mod koralrevene på verdensplan, med alvorlige blegningsbegivenheder, der forværrer krisen.


Traditionelle koralrestaureringsmetoder involverer transplantation af dyrkede koraller på beskadigede rev. Alligevel er denne proces møjsommeligt langsom, dyr og når kun en brøkdel af de trængende rev.


Ny tilgang med ny teknologi


På Abrolhos-øernes lavvandede områder er Foster pionerer med en ny tilgang, der sigter mod at genoplive rev hurtigere. Dette indebærer podning af koralfragmenter i specialiserede propper, som derefter indlejres i en støbt base og placeres i partier på havbunden. Fosters design er omkostningseffektivt og dykkervenligt, konstrueret af en kalkstenslignende beton.


Coral Maker går sammen med ingeniørsoftwarefirmaet Autodesk


Resultaterne hidtil er lovende, uden om år med naturlig vækst. Fosters startup, Coral Maker, undersøger samarbejdet med ingeniørsoftwarefirmaet Autodesk for yderligere at strømline processen ved hjælp af kunstig intelligens til at kontrollere kollaborative robotter (cobots). Robotterne er dygtige til at håndtere den indviklede variation i koralformer.


Mens overgangen fra laboratorie til anvendelse i den virkelige verden byder på udfordringer, såsom delikat håndtering og potentiel elektronisk skade fra saltvandseksponering, er de potentielle fordele betydelige. Coral Maker forudser efterspørgsel fra turistindustrien med planer om at udstede biodiversitetskreditter, der ligner kulstofkreditter.


Page understreger behovet for betydelige investeringer i tid, penge og menneskelige ressourcer for at beskytte koralrev i en opvarmende verden. Teknikker som koralsåning til storstilet restaurering er ved at blive udforsket. Dette involverer indsamling og befrugtning af koraller i laboratorier, pleje larver til unge koraller og derefter transplantation af dem på nedbrudte rev for at øge overlevelsesraten.


AI, Machine Learning, Innovation, Superkoraller, Algoritmer, Koralrev, Klimaforandring, Marinebiologi, Forskning, IT, Big Data, Teknologi


"Superkoraller" og skyreflektorer


Innovative ideer, herunder opdræt af mere modstandsdygtige "superkoraller" og endda geotekniske løsninger som skyreflektorer til at beskytte koraller mod overdreven varme, er under overvejelse.


Algoritmer er trænet til at analysere revets sundhed


En spændende udvikling involverer brug af lyd. Algoritmer er trænet til at analysere undervandslydoptagelser for at måle revets sundhed, med projekter som Reef Song i Australien, der bruger undervandshøjttalere til at tiltrække fisk og styrke revets genopretning.


Page anerkender kompleksiteten af ​​den økologiske udfordring, men er fortsat optimistisk med hensyn til restaureringsindsatsen og understreger, at der ikke er en enkelt løsning. Integrationen af ​​banebrydende teknologi og innovative tilgange giver håb for fremtiden for disse vitale marine økosystemer.

bottom of page