top of page

Azov - vær opmærksom på den nyeste Wiper-malware

Opdateret: 30. jan. 2023

Cybersikkerhed er et område i konstant udvikling, og det er stadig vigtigere at være opmærksom på de nyeste trusler. Sikkerhedsfirmaet Check Point rapporterede for nylig om en malware kaldet Azov, som først blev opdaget i oktober. Denne malware kommer i form af et wiper-program - en type software, der er designet til at forårsage skade ved bl.a. at slette data fra servere. I dette blogindlæg vil vi diskutere, hvordan denne nye trussel fungerer, og hvad du kan gøre for at beskytte dine systemer mod denHvordan virker Azov?

Azov spredes via websteder, der indeholder piratkopieret software. Softwaren downloader skadelig kode til ofrenes computere, så angriberne kan få adgang til deres systemer. Derfra kan de bevæge sig sideløbende i netværket og søge efter værdifulde aktiver såsom finansielle data eller intellektuel ejendom. Malwaren ødelægger derefter disse aktiver, inden den går videre til sit næste mål. Ifølge Check Points rapport er Azov blevet brugt i angreb mod organisationer i flere forskellige sektorer i Europa og Asien


Hvordan kan jeg beskytte mig selv?

Den mest effektive måde at beskytte sig mod denne type angreb på er gennem proaktive overvågnings- og detektionsforanstaltninger, samt en krypteret backup af dit system.


Sørg for, at du kører opdateret antivirus- og antimalware-software på alle dine enheder og regelmæssigt opdaterer dit operativsystem med de seneste patches og sikkerhedsopdateringer.


Overvej desuden at anvende krypteringsteknologi som SSL/TLS til alle følsomme oplysninger, der lagres på dine systemer eller overføres via internettet.


Med en krypteret backup kan du altid gendanne dit system som det var før, så det er et fantastisk extra lag af sikkerhed, særligt hvis du skal sikre din virksomheds drift eller har mange private dokumenter på din computer.


Endelig skal du tage skridt til at sikre, at kun autoriseret personale har adgang til dine netværk; hvis nogen får uautoriseret adgang, skal du sørge for, at du hurtigt kan opdage det og træffe passende foranstaltninger for at begrænse eventuelle skader forårsaget af deres aktiviteter


Vær forberedt

Det er vigtigt for alle virksomhedsejere og it-professionelle at holde sig opdateret om nye cybertrusler som Azov, så de kan tage skridt til at beskytte sig mod dem. Ved at implementere proaktive overvågnings- og detektionsforanstaltninger sammen med stærke krypteringsprotokoller kan du i høj grad reducere din risiko for at blive ramt af wiper-malware som Azov eller andre ondsindede programmer, der er rettet mod din virksomheds systemer eller data. Lad dig ikke overraske af disse trusler; det kan betyde en katastrofe for din organisation, hvis du gør det!

Comments


bottom of page