top of page

Bedste antivirus programmer i 2023

Opdateret: 30. jan. 2023

Hvilken antivirus passer bedst til dit behov?

Der er mange ting der gør sig gældende når man skal vælge en god antivirus, eller antimalware som flere virksomheder kalder det i dag. For det første er det vigtigt at få afklaret hvad formålet med programmet er, samt hvad niveau af sikkerhed man har behov for. Det er også vigtigt at være opmærksom på at en antivirus ikke nødvendigvis er et skudsikker løsning imod hackere og til sikring af privatlivet. Alt efter situationen bør man også sørge for at have et sikkert netværk, en firewall og en VPN forbindelse, hvis man skal sikre sit IT system. En antivirus er dog et godt udgangspunkt og mange antivirus programmer tilbyder også browser scanner, VPN eller en end-point firewall.

Det er også vigtigt at være opmærksom på at en gratis antivirus ikke giver den samme sikkerhed som et betalt program. Antivirus firmaerne bruger mange penge på programmører og udvikling, for at følge med hackerne. Derfor er de gratis programmer primært udviklet som er markedsførings-stunt der skal introducere kunderne for udbyderens software og programmerne her dermed ikke den samme sikkerhed som betalte programmer.

Det er heldigvis ikke særligt dyrt at få et effektivt og pålideligt antivirus program i dag. Vi har taget et kig på 4 af det mest populære programmer på markedet.

Kaspersky Total Security

Bedste antivirus til små virksomheder Solid sikkerhed for både begyndere og eksperter Dækket maksimalt udstyr per licens: 5 enheder Komplet sikkerhedspakken der inkluderer:

 • Antivirus

 • Anti-ransomware

 • Webkamerasikkerhed

 • Password Manager

 • VPN-modul

Kaspersky Total Security er en komplet sikkerhedspakke, der fokuserer på de vigtigste sikkerhedsværktøjer.

Få en webfiltrering, som blokerer farlige webadresser, en skarp engine, der registrerer og fjerner trusler, samt intelligente overvågningsteknologier til sporing af trusler og genkendelse af ondsindede handlinger.

Kaspersky er en af de gamle erfarne spillere på markedet, hvilket kan mærkes på resultaterne. Kasperskys engine fungerer ekstremt effektivt. Vi har konstateret, at Kaspersky er blandt de bedste til at blokere malware og fjerne virus fra et inficeret system, desuden er regelmæssigt vurderet i toppen af de store autoriteter på antivirus området, som for eksempel AV-Comparatives.

Programmet er let at bruge og nemt at gå til. Kaspersky tilbyder et veldesignet interface, der har lige det rigtige antal knapper og indstillinger der er behov for, uden at det bliver for kompliseret. Der er masser af instruktioner på skærmen til at forklare hvordan alt fungerer, så selv en begynder vil føle sig hjemme med det samme.

Hvis du bare har brug for effektiv, pålidelig og konsekvent malware-beskyttelse, vil Kaspersky Anti-Virus tjene dig godt. Desuden kan man med en enkel bruger få dækket alle virksomhedens enheder; mobil, tablet og computere.

Resultat: 9,5 / 10

Panda Dome Essential

Bedste antivirus til familiebeskyttelse En brugervenlig og meget veludviklet løsning Dækket maksimalt udstyr per licens: Ubegrænset Essential pakken inkluderer:

 • Real-time antivirus beskyttelse

 • Ransomware beskyttelse

 • Sikker online shopping

 • Blokere farlige sider

 • VPN-modul

Panda’s seneste antimalware-løsning Dome, tilbyder identificering af malware i realtid, hurtig AI-baseret scanning, cloudbaseret URL-filtrering til at blokere ondsindede websteder. Panda Dome Essential antivirus har alle de funktioner, du kan forvente af et top antivirus-produkt. Panda Dome er fyldt med en masse ekstraudstyr, som du ikke finder med nogen af de andre planer på denne liste. Fra port-scanning og ping-håndtering til dybdegående procesovervågning og nu også en integreret VPN mulighed.

Når det kommer til hovedfunktionen, virusbeskyttelse, så er der nogle få udfordringer med Panda’s ellers meget avancerede AI og adfærds analyse. Det sker ind i mellem at Panda kommer til at markere et ukurant men ufarligt program, som malware. Arbejder du dog med de mest gængse softwareløsninger, vil dette højst sandsynligt ikke være det store problem.

En utvivlsom bonus ved Panda Dome Essential er prisen, programmet er en af de bedste ”Value for money” programmer på listen. Du har desuden mulighed for at vælge mellem en enkelt licens eller betale en smule ekstra og få et ubegrænset antal licenser, på den måde kan du inkludere bærbare computere, telefoner, tablets og desktops for hele familien med et enkelt abonnement.

Panda så den bedste familiebeskyttelse? For det første tilbyder de med den unikke abonnement model, at man kan have et ubegrænset antal enheder under en licens. Det vil sige, at du kan have hele familiens enheder dækket på blot en licens. Desuden tilbyder Dome Advanced en avanceret og effektiv forældrekontrol, så du kan holde styr på ungernes færden på nettet; både i browseren og i forhold til apps på telefonen.

Resultat: 9,4 / 10

Bitdefender Antivirus Plus 2021

Luksusmodellen Bundsolid og pålidelig malware-beskyttelse Dækket maksimalt udstyr per licens: 3 enheder Antivirus Plus pakken inkluderer:

 • Multi-layered antivirus protection

 • Reagerer øjeblikkeligt på onlinetrusler

 • Let at installere og bruge

 • Hurtig og sikker VPN

En af de mest promoverede og omtalte antivirus programmer i år hedder Bitdefender. Et program, der er enormt pålidelig og nøjagtig i detektering af virus og malware.

Pakken indeholder en effektiv webfiltrering, til at blokere adgang til ondsindede websteder. Der er også en sikker browser, der holder dine online banker og shopping transaktioner sikre, samt en adgangskodeadministrator, som automatisk udfylder kreditkortoplysninger i webformularer.

Bitdefender scorer højt for sit fremragende anti-phishing-modul, der advarer dig om ondsindede links i dine søgemaskineresultater og blokerer adgangen til farlige websteder. Bitdefender tilbyder ransomeware-beskyttelse i flere lag, som løbende monitorere opførslen af programmer på computeren for at holde dig sikker. Samme ramsomware scanner kan også bruges til at scanne alle dine forbundne enheder.

På den anden side kræver Bitdefender flere ressourcer end den gennemsnitlige antivirus og den kan nemt komme i konflikt med harmløse programmer på computeren. Bitdefender Antivirus Plus er dog en kraftig og effektiv antivirus, der tilbyder fremragende detekteringshastigheder, god ydeevne og mere end rigeligt af extra funktioner til at retfærdiggøre prisen.

Har du lyst til at investere i den helt fine udgave, kan du købe Bitdefender Total Security-udgaven, der indeholder anti-spam, firewall, forældrerådgiver og filkrypteringsfunktioner, samt dækker over 5 enheder.

Resultat: 9/10

Norton Antivirus Plus

Bedste antivirus til ældre computere Beskyttelse, der ikke kræver for meget Dækket udstyr per licens: 1 enhed Antivirus Plus pakken inkluderer:

 • Password Manager

 • Real-time online trusselsbeskyttelse

 • Smart Firewall

 • 2GB Cloud Backup

Norton AntiVirus Plus er en malware-jæger i top kvalitet, som dækker over alle de funktioner man kan forvente sig af en moderne antivirus. Deres seneste produkt blev introduceret i april 2019, som en direkte erstatning af det gamle Norton Antivirus Basic.

At skulle opgradere fra ‘Basic’ til ‘Plus’ lyder fint, men der er nu ikke så meget forskel. Plus indeholder et par ekstra funktioner og ligner ellers meget den gamle Norton, hvilket også er helt i orden. Norton tilbyder masser af finjusteringer og indstillinger, der blandt andet giver mulighed for at gøre ressourcebrugen meget strømlinet. Der er også nogle indbyggede funktioner, der sikre blandet andet blokering af ondsindede hjemmesider.

Hvis Norton AntiVirus Plus går glip af noget i URL-blokeringen, genkender en fremragende fil-omdømmetjeneste med det samme mistænkelige downloads. Og hvis malware stadig finder en vej gennem, står en intelligent overvågning af adfærd blandet med virus database, for at stoppe hackerne. Du kan enten selv stå for at scanne når det passer dig, du kan også planlægge løbende scanninger på specifikke tidspunkter.

Desuden er der mulighed for at lade Norton AntiVirus Plus scanne computeren når systemet er inaktivt, dermed undgår du at sætte computerens ressourcer over styr, imens du sidder og arbejder. Så hvad kan Plus så, som Basic ikke kunne? Kun et par enkelte ting i virkeligheden; Plus tilføjer en på 2 GB krypteret cloud-backup, hvilket er en fin gestus, men 2GB er dog ikke særligt meget. Desuden får man en password manager, til at holde styr på koder og logins bag en krypteringsmur.

Det sidstnævnte er værd at sætte sig ind i, hvis du ikke allerede har en. Der kan være en smule problemer med nogle af browserudvidelserne. For eksempel har vi hørt flere steder, at Chrome-versionen nogle gange holder op med at fungere uden nogen umiddelbar årsag.

Vi har også hørt masser af brugere rapportere lignende problemer i diverse forums, så det ser ud til at være noget Norton skal arbejde med fremadrettet. Når det er sagt, leverer Norton AntiVirus Plus solide hovedfunktioner på alle fronter. Norton AntiVirus Plus er let at bruge og programmet har alle de konfigurations-muligheder, som man har brug for. Norton AntiVirus Plus er også vellidt af testlaboratorierne og er omhyggeligt designet til at have mindst mulig indflydelse på dit systems ydeevne.

Resultat: 9/10

コメント


bottom of page