top of page

Test: Guide til de bedste VPN udbydere i 2023

Opdateret: 30. jan. 2023

Vi har her samlet en liste over de 5 mest imponerende VPN udbydere vi kunne finde til at sikre danskerne i 2023.

bedste VPN Pris

De mest etiske VPN udbydere registrerer ikke de websteder, du besøger, eller de filer, du downloader. De maskerer din IP-adresse til uden at dele din adfærd med 3. parts services og til en fornuftig pris. De tilbyder desuden en vifte af restriktionsfrie servere over hele kloden, så du kan streame Netflix-indhold eller logge på torrent netværk uden problemer.


Der er mange ting man skal overveje, når man vælger en VPN, særligt i forhold til anonymitet. VPN udbyderens placering spiller for eksempel en stor rolle, ligger din VPN udbyders hovedkontor i en af de ”fourteen eyes” lande, risikere du at regeringen i det land har mulighed for se din dataudveksling selvom du bruger en VPN tunnel.


Hvis du gerne vil lære mere om hvad man skal kigge efter når man vælger VPN udbyder, så kan i læse vores artikel om vigtige VPN funktioner her på siden. Vi har også gravet en del ned i hvordan nogle virksomheder tilbyder gratis VPN services og hvorfor man skal tænke sig om en ekstra gang før man installere en gratis VPN service.


Nord VPN

NordVPN opererer ud af Panama, hvilket er med til at gøre dem til et af de mest sikre VPN-systemer, der findes i øjeblikket.

Nord VPN

NordVPN er med mere end 5.800 servere fordelt på over 60 forskellige lande, en af dem mest server-affluente VPN-tjenester på markedet i øjeblikket. Det er også en af de mest alsidige serverlister, på markedet, med mange servere i norden. NordVPN tager sikkerheden alvorligt og det kommer til udtryk ved alle de indbyggede sikkerhedsfeatures de tilbyder. De har blandt andet en service, de kalder "Dobbelt VPN", denne funktion tager to forskellige servere og kombinerer dem til en dobbelt kryptering og en ultra-sikker forbindelse.


Deres brugervenlige app leveres fuldt udstyret, med nem tilgang til for eksempel deres kill-switch som aktivere når VPN forbindelsen forstyrres.


Virksomheden bag NordVPN holder til i Panama City. Placering er som førnævnt vigtig, når det kommer til dit valg af VPN. Forskellige områder har forskellige fortrolighedslove, og Panama City er en af de områder der ikke har lovgivning der tillader overvågning af internet trafik.


Forskellige VPN-udbydere holder forskellige niveauer af logfiler i forhold til brugernes aktiviteter (som for eksempel IP-adresser eller timestamps). NordVPN gør det ikke logger intet, hvilket også tydeligt fremgår af deres privatlivspolitik.


NordVPN’s forbindelse er upåklagelig, det har i vores test ikke været muligt at finde nogen form for lækager (DNS/IP/WebRTC). Tjenesten fungerer også godt med torrent’s og omgåelse af geo-begrænsninger på forskellige websteder som for eksempel Netflix. 8 ud af 10 af VPN-tjenesterne i vores test kunne ikke overkomme Netflix geoblock system.


Du kan bruge op til seks forbindelser samtidigt på næsten enhver tænkelig platform; Android, ChromeOS, iOS, Windows, Mac, Linux eller endda din router. En månedlig kontrak hos NordVPN koster $11,95, men hvis du er klar til at køber 3 års abonnement ydes service til kun $2,99 per måned.Surfshark

Surfshark er en interessant VPN med et kæmpe featuresæt og en overraskende lille pris.

SurfShark

Netværket tilbyder 800+ servere i 50 lande, hvilket er en smule under nogle af de andre på listen. Surfshark levere til gengæld stærkt på andre punkter. Der er Windows-, Mac-, iOS-, Android- og Linux-apps, Chrome og Firefox-udvidelser og ingen grænser for antallet af samtidige forbindelser.


Surfshark er stærk på det teknisk væsentlige, herunder AES-256-kryptering, OpenVPN og IKEv2-support, en deres ingen-log politik, der er selvfølgeligt også en ”dead-switch” til at beskytte dig, hvis din forbindelse knækker.


Som noget specielt hos surfshark er der også URL- og annonceblokering, P2P-support på de fleste servere, dobbelt VPN, delt tunneling, virksomhedens egne nul-kendskabs DNS-servere, og 24/7 support via e-mail og live chat, hvis noget går galt.


Surfsharks månedlige plan er dyrere end nogle andre, den står til $ 11,95, og at betale for et år up-front reducerer kun omkostningerne til $ 5,99. Hopper du på en to-årsplan begynder det at ligne en rigtig pris på $ 1,99, hvilket er en af ​​de laveste priser, du finder for en fuldt udstyret og så feature-rig VPN.


Surfsharks udvalg af betalingsmetoder er et andet højdepunkt med support til kreditkort, PayPal, cryptocurrencies, Amazon Pay, Google Pay og Ali Pay.


Der er en syv-dages gratis prøveversion tilgængelig til Android, iOS og Mac, og selv efter tilmelding er der yderligere beskyttelse mod en 30-dages pengegaranti.


Surfshark gemmer ingen logfiler på sine brugere, og tjenesten beskytter din forbindelse med AES 256-kryptering der gør det mere eller mindre umuligt at få adgang til din datatrafik.


Surfsharks privatlivsfunktioner starter med VPN-basics: sikre protokoller (OpenVPN UDP og TCP, IKEv2), AES-256-kryptering og en driftsafbryder til at blokere internetadgang og forhindre identitetslækager, hvis forbindelsen nogensinde skulle blive slået ud af kurs.


Surfshark har sin egen private DNS på hver server for at reducere risikoen for, at andre spionerer på dine aktiviteter. Og muligheden for at bruge et dobbelt VPN gør det endnu sværere for nogen at følge dine spor. Surfshark er baseret på De Britiske Jomfruøer, hvilket betyder, at det ikke er nødvendigt at føre logfiler af deres brug.


.


VyprVPN

VyprVPN er en populær VPN, der er baseret i privatlivsvenlige Schweiz, den kommer fra den samme stal af virksomheder som den amerikanske ISP Texas.net, Data Foundry og den kendte Usenet-udbyder Giganews.

Vypr VPN

Tjenesten har et anseligt netværk med 700+ servere på mere end 70 lokationer, verden over. Deres servere er, som andre, ikke udelukkende koncentreret om Europa og Nordamerika; VyprVPN har 14 lokationer i Asien, 5 i Mellemøsten, 7 i Central- og Sydamerika, 2 i Afrika og 5 i Oceanien.


Endnu bedre ejes og administreres disse servere af virksomheden selv, hvilket tillader VyprVPN at fungerer 100% uden tredjepart.


Tjenestens funktioner inkluderer ubegrænset datanvendelse, en log-fri DNS-service, en tilpasset Chameleon-protokol, der hjælper med at omgå VPN-blokering, og 24/7 support til at holde tjenesten kørende.


Den brede platformstøtte inkluderer apps til Windows, Mac, iOS, Android sammen med routere, QNAP, Anonabox, Smart TV og Blackphone.


Vypr’s website har desuden mere end 50 tutorials til at hjælpe dig manuelt med at opsætte tjenesten på Chromebooks, Linux, Blackberry, Synology NAS, OpenELEC, Android TV, Apple TV og via DD-WRT, AsusWRT, OpenWRT med flere.


Webstedet har også de sædvanlige krav om "log-fri politik", i modsætning mange af deres konkurenter behøver du ikke at tage dette med et gran salt. I 2018 havde VyprVPN en uafhængig revision for at kontrollere, at de ikke logger eller deler noget.


Når du handler hos Vypr kan du vælge mellem VyprVPN Basic og VyprVPN Premium. Basis pakken giver dig kernefunktionerne og understøtter op til tre samtidige forbindelser, de er billigere end de fleste VPN udbydere med en månedlig pris på $ 9,95 på basispakken, som så falder til $ 5 på den årlige plan. VyprVPN Premium tilføjer understøttelse af Chameleon-protokollen, der omgår VPN-blokering og understøtter op til 5 samtidige forbindelser, premium løsningen sætter dig tilbage med $12,95 på den månedlige løsning og $6,67 per måned hvis man betaler for et år ad gangen.


Der er en 3 dages prøveperiode på platformen, selvom du bliver bedt om dine betalingsoplysninger, fakturerer virksomheden dig ikke hvis du annullere inden for i tre dage.

VyprVPN beskytter dit privatliv med levering af de bedste VPN-protokoller og kryptering,


herunder 256-bit OpenVPN på Windows, Mac og Android (med manuel opsætning tilgængelig for andre platforme), og IKEv2 ligeledes tilgængelig på iOS (dog ikke Windows eller Android).PureVPN

PureVPN har leveret VPN-tjenester siden 2007, så det er ikke overraskende, at de nu tilbyder en lang liste med funktioner, samt 2.000+ servere i 140+ lande på 180+ placeringer.

Pure VPN

Med apps til næsten alt, et bredt udvalg af protokoller, torrent-support, DNS og IPv6 lækage beskyttelse, split-tunneling, en smart kill switch, fem tilladte enheder og betaling via Bitcoin, er det en af de mest funktionelle VPN-service på listen for professionelle.


Platformsstøtte er i top og inkludere; dedikerede apps til Windows, Mac, iOS, Android og Linux, udvidelser til Chrome og Firefox, samt flere downloads og tutorials til at hjælpe dig med at konfiguration på routere, Kodi, Android TV, Amazons Fire TV Stick, med flere.


Priserne starter på $ 11 ved månedlig fakturering og $ 5,81 per måned, for den årlige plan. Er du sikker på at du er klar på en professionel VPN i topklasse kan du tegne abonnement med en pris på $ 3,33 for en toårs plan.


PureVPN tilbyder ikke en prøveperiode på deres service, men de har en 31-dages pengene-tilbage-garanti på de almindelige kommercielle planer, et udtryk for at de har tillid til deres eget produkt.


PureVPN laver et stort nummer ud af deres ”zero log”-politik, men med småt, fremgår det dog, at der er en smule sessionlogging, som omfatter det tidspunkt du opretter forbindelse til en server, din indgående IP-adresse og den samlede anvendte båndbredde.


Betaling til PureVPN er usædvanligt let, da virksomheden understøtter næsten ethvert betalingsformat der er: kreditkort, PayPal, Bitcoin og mange andre cryptocurrencies (via CoinPayments).ExpressVPN

Grundlagt så sent som i 2009 og beliggende på De Britiske Jomfruøer, er ExpressVPN hurtigt blevet til en af verdens mest populære VPN-service, og med god grund.


Et ExpressVPN-abonnement giver dig adgang til mere end 3.000 hurtige servere placeret i 160 forskellige byer i 94 lande. De er dermed en tæt konkurrent til Nord VPN i forhold til antallet af accesspoints.


Denne VPN leverer en overflod af protokoller (OpenVPN, IPSec & IKEv2, blandt andre) alle udstyret med de nyeste og kraftigste krypteringsstandard (AES-256). Det gør ExpressVPN perfekt til næsten enhver brug og enhed. Hver by, der har en ExpressVPN-server, giver dig forskellige muligheder, når det gælder sikkerhedsstandarder. Der er seks forskellige standarder at vælge imellem, det er dog ikke alle af dem er tilgængelige i hver by.


Vi kunne ikke finde nogen IP-, DNS- eller WebRTC-lækager, og deres installationsfiler og de var var rene for malware eller vira.


ExpressVPNs app er ikke kun let at bruge, den leveres med en indbygget kill-switch, der automatisk afslutter din session, hvis der er nogen form for sikkerhedsbrud. Deres log-fri politik betyder virkelig ingen logning. Derudover placerer deres placering på De Britiske Jomfruøer dem uden for enhver aftale om deling af efterretninger.


Både torrenting og Netflix fungerer problemfrit uden at ofre ydeevne eller hastighed. Faktisk er de en af ​​de hurtigste VPN'er, vi har gennemgået til dato.


De månedlige planer, der tilbydes af ExpressVPN, ligger mellem $ 6,67 og $ 12,95 pr. Måned. Prisen på $ 6,67 kræver et 15-måneders abonnement og leveres med tre gratis måneder. Dette er en fornuftig pris når man tager den fremragende ydelse i betragtning.Mullvad

Mullvad tilbyder log- og trackingfri forbindelse til internettet fra enhver Windows-, Mac- eller Linux-enhed (med op til fem samtidige forbindelser).


Deres AES-256-kryptering med OpenVPN og WireGuard-protokoller var IP- og DNS-lækagefrie på tværs af alle tests vi er stødt på.


Mulvads servere er forholdsvis hurtige på trods af deres lave priser. Det er især imponerende, når du overvejer, at deres VPN-software kun sætter dig $5,69 tilbage pr. måned, med en månedsplan.


Denne app var tidligere forvirrende for almindelige brugere, men nylige opdateringer har gjort platformen både enkel og effektiv. Nu er det en VPN, som enhver kan bruge, uanset færdighedsniveau.


En af de definerende træk ved Mullvad er deres anonyme model, for at forbinde dig til deres tjeneste. Du har ikke brug for nogen form for identifikation for at tilmelde dig Mullvad, du har ikke engang brug for en e-mail-adresse. Du tilmelder dig blot gennem deres hjemmeside, og Mullvad giver dig et tilfældigt genereret kontonummer. For at sætte kronen på værket, er betaling selvfølgeligt muligt med bitcoin.


Når det kommer til streaming, testede vi flere Mullvad-baserede servere i USA, og de blev alle blokeret af Netflix. Vi havde dog succes med at fjerne blokering fra en server i England, så det er muligt at overvinde Netflix's VPN-forbud ved hjælp af Mullvad.


Desværre indeholder Mullvad ingen kundesupport hverken per telefon eller live chat, så det er svært at få hurtige svar på dine spørgsmål.


Deres servernetværk består af 377+ servere i 31+ lande, hvilket er lidt lavt, men netværket ser ud til at være stødt voksende. I øjeblikket kører 316 servere på OpenVPN, hvor 61 arbejder gennem WireGuard.


Deres svenske hjemmebase lægger dem under det udvidede 14 Eyes efterretningsfællesskab. Det er imidlertid ikke nødvendigt med personlig information til tilmelding og muligheden for at betale for tjenesten ved hjælp af ikke-sporbar krypto, giver dem lidt medvind på privatlivskontoen.IPVanish

Med IPVanish har kunderne adgang til lidt mere end 1.300 servere placeret i 75 forskellige lande rundt om i verdenen.


Alle de vigtigste sikkerhedsprotokoller understøttes via denne VPN. De bruger AES-256 bit kryptering i bankklasse, som sikrer, at ingen kan spore dig. IPVanish kan bruges på op til fem Windows-, Mac-, iOS- eller Android-enheder ad gangen. De tilbyder også op til 10 samtidige forbindelser med udvidelse. Der er ingen begrænsninger pålagt serverforbindelser eller båndbredde.


Netflix fungerede på en af ​​de fire testede servere. De udnævner sig selv som den hurtigste VPN i verden på deres hjemmeside, men ved test af 78 VPN-udbydere har de vist sig at ligge på en 26. plads. IPVanish viser dog her stadig en fremragende hastighed, der overgår mere end 50 andre tjenester.


IPVanish's priser er lidt høje på deres lange abonnementer, sammenlignet med andre tjenester af samme kaliber. De spænder fra $ 4,87 - $ 7,50 pr. måned. Det startede dog på $ 10 pr. måned uden forpligtelsesperiode, så vi er glade for at se, at de bevæger sig i den rigtige retning.


De understøtter ikke Tor eller torrenting, så du skal ikke forvente at bruge disse funktioner på IPVanish. Deres kundeservice var noget sporadisk under vores test.Private Internet Access

Privat internet access (eller PIA) kom ind som den fjerde hurtigste VPN samlet. Hvilket er et udtryk for at deres servere er af høj kvalitet.


En af grundene til, at PIA er i stand til at tilbyde gode hastigheder, er fordi de giver dig muligheden for målrettet at nedjustere sikkerhedskryptering fra AES-256 til AES-128. Så hvis du ved, at du er på et sikkert netværk og vil booste hastigheden, kan du nemt skubbe grænserne. Det er fantastiske nyheder for folk, der skal bruge P2P-fildeling, efter som torrenting også er ubegrænset.


Ti forskellige enheder kan tilsluttes PIA gennem nogle af de bedste VPN-tunnelprotokoller, der findes. Det inkluderer: OpenVPN, IPSec / L2TP, PPTP eller Socks5 proxy-protokoller. Enhedskompatibiliteten dækker alle de store platforme som Windows, Mac, iOS, Android og Linux (+ en Chrome-udvidelse).


PIA er også overkommelig prismæssigt. Faktisk er det den næstmest overkommelige VPN på denne liste. Afhængig af den forpligtelsesperiode, du tilmelder dig. Priserne varierer fra $ 3,49 op til $ 9,95 afhængig af forpligtigelsesperioden. De giver dig også muligheden for at få dine penge tilbage efter syv dage, hvis du ikke er tilfreds med den service, de tilbyder. Vi er tilfredse med deres høje antal servere. Der er mere end 3300, men de er dog kun spredt over 32 lande. Det er fantastisk, hvis du er i et af disse lande, så har du nemlig masser af muligheder. Men hvis du ikke er det, har du muligvis problemer med at få adgang til de samme serverhastigheder.


Comments


bottom of page