top of page

Beskyt dig mod IT-kriminelle: Sådan undgår du kreditkortsvindel

Opdateret: 11. okt. 2023

Det er efterhånden blevet både nemmere og mere udbredt for IT-kriminelle at stjæle kreditkortsinformation fra privatpersoner.



Kreditkort svindel, IT-kriminalitet, Skimming, Phishing

Denne form for kriminalitet udgør en alvorlig trussel, og det er afgørende at forstå, hvordan det sker, og hvad man kan gøre for at beskytte sig selv.


I denne artikel vil vi udforske de mest almindelige metoder, som cyberkriminelle bruger, samt give dig råd om, hvordan du bedst beskytter dine kreditkortoplysninger.


Metoder til kreditkortsvindel


1. Phishing


Phishing er en af de mest udbredte metoder, hvor svindlere sender falske e-mails eller beskeder, der udgiver sig for at være fra legitime institutioner såsom banker eller online butikker. Disse beskeder beder ofte om kreditkortoplysninger eller beder dig om at klikke på ondsindede links, der installerer skadelig software på din computer.


Kreditkort svindel, IT-kriminalitet, Skimming, Phishing, Sikker adgangskode, Offentlig Wifi, Sikre netværk, IT-sikkerhed

2. Skimming


Skimming foregår ofte i den fysiske verden. Det indebærer, at en lille enhed (skimmer) installeres på betalingsterminaler såsom pengeautomater eller betalingsautomater i butikker. Denne enhed kopierer informationen fra dit kreditkort, når du bruger det til en transaktion.


3. Malware og skadelig software


Cyberkriminelle kan bruge skadelig software til at inficere din computer eller smartphone. Denne software kan opsnappe dine tastetryk (keylogging) eller scanne dine filer for at finde kreditkortoplysninger.


4. Udnyttelse af svage adgangskoder


Brugen af svage adgangskoder eller genbrug af adgangskoder på tværs af forskellige konti gør det lettere for cyberkriminelle at få adgang til dine kreditkortoplysninger.



Kreditkort svindel, IT-kriminalitet, Skimming, Phishing, Sikker adgangskode, Offentlig Wifi, Sikre netværk, IT-sikkerhed


Sådan Beskytter Du Dig Selv


1. Vær opdateret med anti-virus og anti-malware software


Sørg for at have pålidelig anti-virus og anti-malware software installeret på dine enheder. Opdater denne software regelmæssigt for at beskytte dig mod de nyeste trusler.


2. Pas på med phishing e-mails og beskeder


Vær forsigtig, når du modtager e-mails eller beskeder, der beder om dine kreditkortoplysninger. Kontroller altid afsenderens e-mailadresse og undgå at klikke på mistænkelige links.


3. Kontroller betalingsterminaler


Ved brug af betalingsterminaler, især på offentlige steder, skal du være opmærksom på eventuelle unormale vedhæftninger eller udskæringer, der kan indikere skimming-enheder.


4. Styrk dine adgangskoder


Brug komplekse adgangskoder, der inkluderer en kombination af bogstaver, tal og specialtegn. Undgå at bruge lette at gætte adgangskoder som fødselsdatoer eller "123456".


5. Overvåg din konto regelmæssigt


Hold øje med dine kreditkorttransaktioner og kontroller regelmæssigt dine kontoudskrifter for mistænkelige aktiviteter.


6. Brug sikre netværk


Undgå at foretage økonomiske transaktioner på offentlige eller usikrede netværk, da disse kan være lettere for hackere at kompromittere.


Kreditkort svindel, IT-kriminalitet, Skimming, Phishing, Sikker adgangskode, Offentlig Wifi, Sikre netværk, IT-sikkerhed

Beskyttelsen af dine kreditkortoplysninger er afgørende i dagens digitaliserede verden. Ved at være opmærksom på de metoder, cyberkriminelle bruger, og ved at tage de nødvendige forholdsregler, kan du reducere risikoen for at blive offer for kreditkortsvindel. Vær altid på vagt og følg de anbefalede trin for at bevare dine økonomiske oplysninger sikre.

bottom of page