top of page

De 5 mest eftertragtede IT-sikkerheds certificeringer til virksomheder

Opdateret: 16. jul. 2023

Cybertrusler bliver stadig mere sofistikerede, virksomheder prioriterer høj prioritet på at beskytte deres digitale aktiver og sikre deres systemers sikkerhed.IT certificering, IT-sikkerhed, Cyberangreb, CISSP, CEH, CISM, CISA, CompTIA Security+

For at nå dette mål søger organisationer fagfolk med specialiserede færdigheder og viden inden for it-sikkerhed. En måde at demonstrere ekspertise på dette område er ved at opnå brancheanerkendte certificeringer. I denne artikel vil vi udforske de mest efterspurgte it-sikkerhedscertificeringer, som virksomheder aktivt søger i deres søgen efter at styrke deres cybersikkerhedsforsvar.


1. Certified Information Systems Security Professional (CISSP)

Betragtet som den gyldne standard inden for it-sikkerhedscertificeringer, validerer CISSP-legitimationen en persons ekspertise på tværs af forskellige domæner af informationssikkerhed, herunder risikostyring, adgangskontrol, kryptografi og sikkerhedsoperationer. CISSP-certificerede fagfolk er meget eftertragtede af virksomheder på grund af deres omfattende forståelse af sikkerhedsprincipper og deres evne til at designe, implementere og administrere robuste sikkerhedsprogrammer.


2. Certificeret etisk hacker (CEH)

Med stigningen i cyberangreb erkender virksomheder i stigende grad behovet for proaktivt at identificere sårbarheder i deres systemer. CEH-certificeringen udstyrer fagfolk med færdigheder og viden til at vedtage en offensiv tilgang til cybersikkerhed. CEH-certificerede personer er uddannet til at tænke som hackere, hvilket gør dem i stand til at identificere svagheder i netværk, applikationer og systemer og anbefale passende sikkerhedsforanstaltninger for at afbøde potentielle trusler.


3. Certificeret Information Security Manager (CISM)

CISM er en globalt anerkendt certificering designet til fagfolk, der er ansvarlige for at administrere, designe og vurdere en virksomheds informationssikkerhedsprogram. CISM-certificerede personer besidder ekspertise inden for områder som informationsrisikostyring, styring, hændelsesstyring og programudvikling. Organisationer værdsætter CISM-professionelle for deres evne til at tilpasse sikkerhedsinitiativer til forretningsmål og yde effektiv sikkerhedslederskab.


4. Certificeret informationssystemrevisor (CISA)

Efterhånden som kravene til overholdelse af lovgivningen fortsætter med at vokse, søger virksomhederne fagfolk, der kan sikre integriteten, fortroligheden og tilgængeligheden af ​​deres informationssystemer. CISA-certificering validerer en persons viden og færdigheder i revision, kontrol og overvågning af it-systemer. CISA-certificerede fagfolk er udstyret til at vurdere sårbarheder, udføre risikovurderinger og implementere passende kontroller for at beskytte en organisations aktiver.


5. CompTIA Security+

CompTIA Security+-certificeringen er ideel til IT-sikkerhedsprofessionelle på begynderniveau og giver et solidt grundlag inden for netværkssikkerhed, kryptografi, identitetsstyring og risikostyring. Denne leverandørneutrale certificering er bredt anerkendt og er ofte en forudsætning for mere avancerede certificeringer. Virksomheder værdsætter Security+ certificerede fagfolk for deres brede viden om sikkerhedskoncepter og deres evne til at hjælpe med at implementere bedste praksis for sikkerhed.


"When it comes to data protection, small businesses tend to be less well prepared. They have less to invest in getting it right. They don’t have compliance teams or data protection officers. But small organizations often process a lot of personal data, and the reputation and liability risks are just as real" - Elizabeth Denham

I takt med at trusselslandskabet fortsætter med at udvikle sig, investerer organisationer massivt i it-sikkerhed for at beskytte deres følsomme oplysninger og beskytte mod cyberangreb. Ovennævnte certificeringer repræsenterer nogle af de mest efterspurgte legitimationsoplysninger inden for it-sikkerhed.


Ved at opnå disse certificeringer demonstrerer fagfolk deres ekspertise og engagement i at forbedre en organisations sikkerhedsposition. Virksomheder søger aktivt fagfolk med disse certificeringer, da de medbringer specialiserede færdigheder og viden, der kan hjælpe med at styrke deres cybersikkerhedsforsvar og mindske potentielle risici.

bottom of page