top of page

Din guide til totalt online privatliv

Uanset om du overvejer at bruge kryptovalutaer som Bitcoin og Monero eller opgradere din computers operativsystem, giver denne trinvise tilgang vigtige sikkerhedstip til at vogt eover dit privatliv.


Sikkerhedsguiden, Privatliv, Operativ system, VPN, Virtual Private Network, Bitcoin, Monero, Kryptovaluta, Kryptering, Blockchain, Email, Privacy, Sikkerhedstips, IT-sikkerhed

Hvis du lige er begyndt at erkende vigtigheden af ​​personligt privatliv, spørgsmålet om "Hvor skal jeg begynde?" kan være i tankerne.


For at hjælpe dig med at besvare det spørgsmål er det afgørende at konstruere en grundlæggende trusselsmodel ved at bestemme, hvilke data du ønsker at beskytte, hvem du beskytter dem mod, og omfanget af indsats, du er villig til at investere i beskyttelsen af ​​dem. Selvom jeg ikke kan give et ensartet svar, kan jeg dele, hvordan jeg ville begive mig ud på denne privatlivsrejse, hvis jeg startede fra bunden i dag.


Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle trusler er identiske, og individer har forskellige prioriteter. Tag derfor nedenstående råd, især rækkefølgen, som rettesnor og tilpas den, så den passer bedst til dine forhold.


1. Dyrk et privatlivsorienteret fællesskab


Dette indledende trin, selvom det ikke er teknisk, er unægtelig det mest afgørende. At omgive dig selv med et støttende fællesskab, der giver værdifuld feedback og fungerer som en klangbund, er et vigtigt aspekt af en vellykket privatlivsrejse. Dette fællesskab giver essentiel følelsesmæssig støtte og modvirker følelser af nihilisme, isolation og håbløshed, der kan ledsage at dykke ned i privatlivets fred.


Prioriter at finde ligesindede, der er forpligtet til privatlivets fred, uanset din personlige trusselmodel eller krav. Værdifulde ressourcer inkluderer Techlores Discord-server, "Opt Out"-podcasten og "TheNewOil"-bloggen, som alle tilbyder oplysende diskussioner.


Sikkerhedsguiden, Privatliv, Operativ system, VPN, Virtual Private Network, Bitcoin, Monero, Kryptovaluta, Kryptering, Blockchain, Email, Privacy, Sikkerhedstips, IT-sikkerhed

2. Brug en browser, der bevarer bevarer dit privatliv


Selvom overgangen fra velkendte browsere som Google Chrome kan virke skræmmende, er det bydende nødvendigt at erkende, at bekvemmelighed i dataøkonomien ofte kommer på bekostning af privatlivets fred. Heldigvis er der gode alternativer til rådighed.


Overvej følgende muligheder:

  • Firefox, en meget populær browser, kan nemt konfigureres ved hjælp af "Yet Another Firefox Hardening Guide."

  • Brave Browser tilbyder stærke standardindstillinger, men nogle funktioner kan kræve justering. Anonymousplanet.org-guiden kan hjælpe med at forbedre dens privatliv og sikkerhed.

  • Ungoogled Chromium kombinerer de bedste funktioner i Chrome, mens Google-integration fjernes. Det er et robust valg, især for dem, der søger Chromes effektivitet. Det kan dog kræve yderligere opsætning på visse operativsystemer.

For at forbedre privatlivets fred yderligere, inkorporer uBlock Origin og LocalCDN-udvidelser, som styrker annonce-, tracker- og scriptblokering uden at kompromittere browsingoplevelsen.


3. Implementer en Password Manager


Selvom det ikke er strengt privatlivsrelateret, forbedrer sikring af dine adgangskoder markant privatlivets fred ved at reducere datalækager og hacks som følge af kompromitterede legitimationsoplysninger. Adgangskodeadministratorer strømliner administrationen af ​​brugernavne og adgangskoder på tværs af forskellige websteder og applikationer, hvilket fraråder genbrug af adgangskoder.


Overvej muligheder såsom Bitwarden (open source, cross-platform og selvhostbar) eller KeepassXC (en respekteret FOSS password manager).


4. Brug en e-mail-tjeneste, der bevarer dit privatliv


Overgangen til en e-mail-udbyder, der beskytter privatlivets fred, er en kompleks proces, der bør følge browseroptimering. Disse udbydere prioriterer end-to-end-kryptering og sikrer, at din korrespondance forbliver privat og utilgængelig for enheder som Google og Microsoft.


Overvej velrenommerede muligheder som ProtonMail, CTemplar og Tutanota.


Sikkerhedsguiden, Privatliv, Operativ system, VPN, Virtual Private Network, Bitcoin, Monero, Kryptovaluta, Kryptering, Blockchain, Email, Privacy, Sikkerhedstips, IT-sikkerhed


5. Omfavn en søgemaskine, der bevarer dit privatliv


Selvom privatlivsfokuserede søgemaskiner i begyndelsen kan virke mindre bekvemme end Google, kan de oplysninger, du giver til en søgemaskine, afsløre en betydelig mængde om dig. Overgangen til en alternativ søgemaskine er et kritisk skridt i at minimere dit digitale fodaftryk.


Overvej muligheder som DuckDuckGo, Whoogle og Searx, og eksperimenter med hver for at finde den, der passer bedst til dine behov.


6. Overgang til en privat beskedtjeneste


Det kan være udfordrende at opmuntre dine nære kontakter til at skifte meddelelsesplatform, men det er vigtigt for at maksimere fordelene ved privatlivets fred. Hvis du vælger en privat-ved-standard og end-to-end krypteret beskedapp, beskytter du dine private samtaler mod selvcensur, overvågning og statslig indblanding.


Signal og Threema er fremragende valg, hvor Signal er brugervenligt og bredt anerkendt, mens Threema tilbyder ekstra pseudonymitet.


7. Implementer en privatlivsbevidst form for valuta


Mens kryptovalutaer som Bitcoin ofte opfattes som private eller anonyme, tilbyder de typisk kun skrøbelig pseudonymitet. Vælg privatlivsfokuserede kryptovalutaer som Monero, som som standard beskytter afsender-, modtager- og transaktionsbeløb.


For Bitcoin, overvej at bruge Samourai Wallet, som forenkler privatlivspraksis og reducerer gebyrer.Sikkerhedsguiden, Privatliv, Operativ system, VPN, Virtual Private Network, Bitcoin, Monero, Kryptovaluta, Kryptering, Blockchain, Email, Privacy, Sikkerhedstips, IT-sikkerhed


8. Vælg en ikke-loggende og pålidelig VPN-udbyder


En VPN kan være et kraftfuldt værktøj til at flytte tillid væk fra din netværksudbyder til en tredjepart, der ikke beholder personlige oplysninger. Grundig research er afgørende, når du vælger en VPN-udbyder for at sikre, at den stemmer overens med dine privatlivsmål.


IVPN og Mullvad er velrenommerede muligheder, kendt for deres gennemsigtighed og dedikation til brugernes privatliv.


9. Brug et mobiloperativsystem, der respekterer dit privatliv


Overgang til et operativsystem designet til brugernes privatliv etablerer et solidt grundlag for implementering af andre privatlivsforanstaltninger. CalyxOS, som forbedrer open source Android OS med fokus på privatliv, er en stærkt anbefalet mulighed.


For dem, der prioriterer tredjeparts privatliv, kan en iPhone være et passende valg på grund af Apples langvarige engagement i forbrugernes privatliv.


10. Adopter et privatlivsbevidst desktop operativsystem


Selvom overgangen til et Linux-baseret operativsystem kan kræve yderligere teknisk knowhow, er fordelene ved forbedret privatliv besværet værd. Overvej at bruge distributioner som Pop_OS! eller ZorinOS, som tilbyder brugervenlige grænseflader og robuste privatlivsfunktioner.


Ved at følge disse trin er du godt på vej til at styrke dit online privatliv. Husk, at det første afgørende skridt er at reflektere over, hvorfor og hvordan du ønsker at forbedre dit privatliv ved at værdsætte dine personlige oplysninger frem for såkaldte moderne bekvemmeligheder.

Commentaires


bottom of page