top of page

Elon Musk bygger sin egen by Snailbrook

Opdateret: 13. mar. 2023

Elon Musk, den kendte milliardær og grundlægger af virksomheder som SpaceX og Tesla, har planer om at bygge sin egen by på tusindvis af hektar nyligt opkøbt landbrugsjord og græsningsarealer uden for Texas' hovedstad. Ifølge dokumenter og andre landregistre samt personer tæt på projektet har han beskrevet sin vision som en slags Texas-utopi langs Colorado-floden, hvor hans medarbejdere kunne bo og arbejde.


Snailbrook Elon Musk by

Musk og hans virksomhedsledere har holdt møder med ejere af jorden og ejendomsmæglere, og i disse møder har han beskrevet, hvordan han ser en by, hvor hans medarbejdere kan bo og arbejde i tæt samarbejde med hans virksomheder. Ledere hos Boring Co., Musks tunneloperation, har også undersøgt mulighederne for at indlemme byen i Bastrop County, cirka 56 kilometer fra Austin. Dette ville give Musk mulighed for at fastsætte nogle regler i sin egen kommune og fremskynde hans planer, ifølge personer tæt på Musks projekter.


De siger, at Musk og hans øverste ledere ønsker, at hans ansatte i Austin-området, herunder medarbejdere hos Boring, elektrisk bilproducent Tesla og rumfartsselskabet SpaceX, skal have mulighed for at bo i nye hjem med under-markedsleje.


Planen har allerede vakt opmærksomhed og debat blandt både offentligheden og eksperter i byplanlægning og ejendomsret, da det ville give Musk en betydelig grad af autonomi og kontrol over området og dets beboere.


Musk har tidligere udtalt, at han vil bygge en bæredygtig og selvforsynende by, og det er sandsynligt, at han vil fokusere på innovative teknologier og løsninger for at opnå dette mål. Det er endnu ikke klart, hvor langt projektet er kommet, eller hvornår det vil blive realiseret, men det er tydeligt, at Musk har store planer for fremtiden i Texas.

Comments


bottom of page