top of page

Engelsk fodbold ramt af avanceret cyberangreb

Hackere har i weekenden været på spil hos den engelske fodboldklub Manchester United. De IT kriminelle prøvede ved hjælp af sofistikerede metoder at få adgang til forskellige informationer tilhørende den engelske storklub, men heldigvis blev angrebet hurtigt opdaget og inddæmmet uden den store skade.

Ifølge avisen The Guardian havde klubben den nødvendige sikkerhed i form af protokoller og procedurer der hurtigt fik identificeret angrebet og lukket de påvirkede systemer ned inden svindlerne kunne nå at få adgang til nogen vitale data.


Det betød heldigvis også at klubbens hjemmebanekamp kunne afvikles uden forsinkelser da hackerangrebet blev opdaget i tide og at der ikke var noget direkte konsekvener af angrebet.

Cyberangrebet på den engelske fodboldklub er endnu et af mange tusinder angreb der sker på daglig basis, og viser endnu engang hvor vigtigt det er at have en sikkerhed der hurtigt kan identificere IT trusler, og ikke mindst kan reagere hurtigt når angrebet finder sted.


Samtidig er det også vigtigt at have en ”backup” af sine data, i det tilfælde af man mister vitale informatione, eller blive inficeret af eksempelvis ”Ransomware”, da man så hurtigt kan genskabe de filer og mapper der eventuelt er blevet inficeret.


Heldigvis var sikkerheden på plads hos Manchester United, og derfor kunne man hurtigt komme op og køre normalt igen, og uden lækkede data, lyder udmeldingen fra Manchester United til The Guardian.

Comments


bottom of page