top of page

Google begynder at slette konti i December


I et træk for at styrke brugersikkerheden og strømline dataopbevaring har Google afsløret en kommende politik, der vil se sletning af inaktive konti begyndende i december.


Google, Alphabet, Gmail, Email, Account, Konto, Data, Filer, Google Drive, Privatliv, Sikkerhedsopdatering, Youtube, Gmail, Docs, Drev, Meet, Kalender, Google Fotos

Hvis du har en Google-konto, der har ligget i dvale i en længere periode, er der en chance for, at den risikerer at blive fjernet senere i år under dette nye initiativ, der har til formål at beskytte brugerdata og konti.


Meddelelsen fra Google i maj beskriver hensigten om at deaktivere konti, der har været "inaktive" i mindst to år. Denne strategiske tilgang stammer fra det faktum, at konti, der ligger i dvale, er mere modtagelige for brud. Google forklarede i sin erklæring, at disse glemte eller uovervågede konti ofte er afhængige af forældede eller genbrugte adgangskoder, som kan være blevet kompromitteret over tid. Derudover kan de mangle to-faktor-godkendelse og modtage minimale sikkerhedsopdateringer fra kontoindehaveren.


For at få en omfattende forståelse af den nye politik, der kræver kontosletninger, er her en dybdegående oversigt:


Konti med forbehold for sletning


Enhver Google-konto, der ikke er blevet brugt, logget ind på eller udvist nogen form for aktivitet inden for de seneste to år, falder ind under potentiel sletning. Denne politik omfatter personlige Google-konti og omfatter indholdet, der er gemt på tværs af forskellige applikationer, der er knyttet til kontoen, såsom Gmail, Docs, Drev, Meet, Kalender og Google Fotos.


Det er bydende nødvendigt at bemærke, at denne politik udelukkende påvirker personlige konti, mens skole- eller virksomhedskonti forbliver upåvirket. Desuden har Google præciseret, at konti, der indeholder YouTube-videoer, ikke vil blive målrettet til sletning, hvilket indikerer en intention om at beskytte kreativt indhold produceret af brugere.


Ifølge virksomheden er det primære formål med denne opdatering at tilpasse deres dataopbevarings- og sletningspolitikker med gældende industristandarder. Samtidig tjener dette initiativ til at begrænse den periode, hvori Google opbevarer ubrugte personlige oplysninger, hvilket understreger virksomhedens forpligtelse til brugerdatasikkerhed.


Sletningsmekanisme


Udførelsen af ​​sletningsprocessen vil ske gennem en trinvis tilgang, hvor igangsættelsen fokuserer på konti, der er etableret, men ikke efterfølgende udnyttet. Som en integreret del af denne proces vil Google udsende flere meddelelser over flere måneder op til kontoens fjernelse. Disse meddelelser vil blive sendt til både kontoens primære e-mailadresse og den tilknyttede gendannelses-e-mail (hvis en er blevet angivet), hvilket giver brugerne god tid til at foretage de nødvendige handlinger.


Nylige rapporter indikerer, at disse advarsels-e-mails allerede er påbegyndt deres distribution, hvilket understreger Googles proaktive tilgang til at advare brugerne om de forestående ændringer.


Tidslinje for sletning


Implementeringen af ​​kontosletningsprocessen er planlagt til at begynde i december 2023. Fra dette tidspunkt vil konti, der opfylder kriterierne for inaktivitet, systematisk og gradvist blive fjernet fra Googles økosystem.


Sikring af kontinuitet


Vedligeholdelse af aktiviteten på din Google-konto er afgørende for at bevare dens eksistens. For at forhindre en konto i at blive betragtet som inaktiv, skal brugere interagere med deres konto mindst en gang hvert andet år. Googles definition af kontoaktivitet omfatter en række handlinger, herunder:


- Sende eller læse en e-mail via kontoen

- Interagere med YouTube ved at se videoer

- Download af applikationer fra Google Play Butik

- Brug af Google Søgning, mens du er logget ind på kontoen

- Interagere med indhold, der er gemt i Google Drev

- Log på tredjepartsapplikationer og tjenester ved hjælp af funktionen "Log ind med Google"


Desuden vil brugere med aktive abonnementer knyttet til deres Google-konti få deres konti betragtet som aktive, hvilket sikrer kontinuitet på trods af potentielle perioder med inaktivitet.


Sammenfattende markerer Googles kommende politik et bemærkelsesværdigt skift i retning af at forbedre datasikkerheden og tilpasse sig industristandarder. Ved at anvende en struktureret tilgang til kontosletning og tilbyde avancerede meddelelser, sigter virksomheden mod at give brugerne rigelig tid til at træffe passende foranstaltninger for at forhindre fjernelse af deres konti. Vedligeholdelse af regelmæssig aktivitet på ens konto er fortsat afgørende for at sikre dens levetid og beskytte brugerdata i det dynamiske digitale landskab.

bottom of page