top of page

Google Chrome ramt af Zero-day angreb

Google har endnu en gang demonstreret sit engagement i at holde sine brugere sikre ved hurtigt at løse en zero-day exploit i sin populære Chrome-webbrowser. Fejlen, som blev opdaget og rapporteret af Clément Lecigne fra Googles Threat Analysis Group, var et tilfælde af integer overflow i Skia, et open source 2D-grafikbibliotek. Google har udgivet en nødløsning til denne sårbarhed samt syv andre sikkerhedsproblemer i den seneste opdatering til Chrome.


Google Chrome Zero-day

Selvom Google er opmærksom på aktiv udnyttelse af fejlen, har det taget skridt til at forhindre yderligere misbrug ved ikke at afsløre yderligere detaljer. Dette markerer den anden nul-dages sårbarhed i Chrome, der bliver udnyttet i år, men Google har reageret hurtigt for at beskytte sine brugere ved at frigive de nødvendige opdateringer.


Brugere opfordres til at opgradere til den nyeste version af Chrome så hurtigt som muligt for at afbøde potentielle trusler. Google råder også brugere af andre Chromium-baserede browsere til at anvende rettelserne, når og når de bliver tilgængelige. Samlet set understreger Googles hurtige reaktion på denne sårbarhed dets fortsatte engagement i at sikre brugernes sikkerhed og sikkerhed.


Til de læsere der ikke er helt sikker på termet zero-day exploit, så henviser det til en sikkerhedssårbarhed, der er ukendt for softwareleverandøren eller -producenten. Det kaldes en “zero-day”, fordi udviklerne af softwaren har haft nul dage til at lappe eller rette på sårbarheden, før den opdages og udnyttes af hackere eller andre ondsindede aktører. Det betyder, at sårbarheden kan bruges til at iværksætte et angreb eller få uautoriseret adgang til et system, før softwareudvikleren overhovedet bliver opmærksom på problemet. Zero-day exploits kan være særligt farlige, fordi de kan bruges til at inficere computere eller netværk med malware, stjæle data eller forårsage andre former for skade, uden at brugeren er klar over det.


Google er heldigvis så agile at de i den situation var istand til at handle utroligt hurtigt.

Comments


bottom of page